Kritik af kronprins Frederik: Er havnet i OL-kattepine

Kronprins Frederik er kommet i fedtefadet, fordi han støtter op om russiske atleters deltagelse i OL.
Kronprinsen er endt i problemer, efter at han ikke vil fordømme russiske atleters deltagelse ved OL.
Kronprinsen er endt i problemer, efter at han ikke vil fordømme russiske atleters deltagelse ved OL. Foto: Marijan Murat/Scanpix

SF’s kultur og idrætsordfører, Holger K. Nielsen, retter skytset mod kronprins Frederik, der er til OL i Rio som det danske medlem af IOC (Den Internationale Olympiske Komité).

- Det er noget af en kattepine, han er havnet i, ikke mindst fordi han som kongelig jo heller ikke må ytre sig politisk, siger Holger K. Nielsen til BT.

Kritikken kommer efter, at kronprins Frederik i forgårs sagde til BT, at han støtter op om IOC’s beslutning, om at se stort på det Internationale Dopingagentur (WADA), som anbefaler en udelukkelse af alle russiske atleter til OL.

WADA anbefalede en boykot af russiske OL-deltagere, efter organiseret statsdoping blev påvist.

En betændt sag

IOC har i stedet besluttet, at det er de enkelte forbund, der må beslutte, om de ønsker russiske atleter til OL. Det har resulteret i, at der deltager 271 russere til OL i Rio.

Og det er den beslutning, kronprins Frederik bakker op om. Men kronprinsens opbakning til IOC roder ham ind i en politisk speget sag, fortæller Holger K. Nielsen til BT.

- Vi var i sin tid imod, at han overhovedet stillede op til IOC, fordi han selvfølgelig ville komme i en situation som denne, hvor han nu er viklet ind i en politisk diskussion om Rusland, statsdoping og Putin, der helt bevidst bruger idrætten i et politisk ærinde. Det viser, at han slet ikke skulle have været medlem af IOC, fortæller Holger K. Nielsen til BT.

Ifølge lektor på KU, Sebastian Olden-Jørgensen, er det kronprinsens egen skyld, at han nu er endt i problemer.

Medlemskabet af IOC handler nemlig ikke kun om sport. Det handler i lige så høj grad om politik, forklarer lektoren til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.