Krisemøde for OW Bunker-ansatte: "Mange reagerer med chok"

De 140 ansatte i koncernens hovedsæde i Nørresundby er prægede af truslen om fyring.
De ansatte på OW Bunkers hovedsæde i Nørresundby var mandag til krisemøde.
De ansatte på OW Bunkers hovedsæde i Nørresundby var mandag til krisemøde. Henning Bagger/Scanpix

Frygt og uvished prægede stemningen, da der mandag middag var internt krisemøde i OW Bunkers hovedsæde i Nørresundby.

140 ansatte har deres gang i hovedsædet, og de blev informeret af ledelsen og kurator om en fremtid, der ikke ser så godt ud. I værste fald får samtlige ansatte en fyreseddel - en måned før jul.

»Man kan se på folks ansigter, at de er meget pressede. Det er noget, der præger dem dybt. Mange af dem, vi har talt med, reagerer med chok. De er dybt chokerede, frustrerede og kede af det," siger Kate Zielger, formand for HK/Handel i Nordjylland, til Berlingske.

"Kollektiv gruppeterapi"

Senere mandag eftermiddag vil HK afholde et informationsmøde, hvor OW Bunkers ansatte kan høre mere om rettigheder og få råd fra fagforeningen om den kommende tid.

Som Kate Ziegeler ser det, skal fagforeningen nu først og fremmest fortælle de fyringstruede, at HK er der for dem og støtter dem.

"Det er en slags kollektiv gruppeterapi, for for mange er det en stor krise at miste sit arbejde. I værste fald står 140 mennesker uden job nu, og vi ved alle godt, at ledige job ikke hænger på træerne for tiden,« siger Kate Ziegler til Berlingske.

Lønnen er sikret

De mennesker, der har mistet jobbet i OW Bunker i Danmark, kan se frem til at få dækket op til 160.000 kroner af den løn, som de går glip af i forbindelse med konkursen.

Det oplyser Lønmodtagernes Garantifond, der er en forsikringsfond, som private arbejdsgivere betaler til.

"Du får som udgangspunkt dækket det, man har krav på hos sin arbejdsgiver op til en grænse på 160.000 kroner netto," siger Christian Frederiksen, der er juridisk konsulent i Lønmodtagernes Garantifond, til Ritzau.

For at få udbetalt pengene for den periode, opsigelsen gælder, er der et krav om, at man skal forsøge at finde job i mellemtiden.

Såfremt man er hurtig til at finde et nyt job, vil lønnen i det nye arbejde for de flestes vedkommende skulle modregnes. Det gælder dog ikke, hvis man har udført arbejde, som er omfattet af funktionærloven.

Ansatte i OW Bunkers mange datterselskaber rundt i verden kan derimod som udgangspunkt ikke få dækket tabt løn.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.