OW Bunker-ansattes juleopsparing i fare

Det er ikke sikkert, at de ansatte i OW Bunker får råd til julegaver i år. Deres juleopsparing risikerer nemlig at gå til det konkursramte selskabs kreditorer.
Der står 839.000 kroner på en konto, som de ansatte i OW Bunker skulle købe julegaver for. Men nu risikerer de, at pengene i stedet går til selskabets kreditorer.
Der står 839.000 kroner på en konto, som de ansatte i OW Bunker skulle købe julegaver for. Men nu risikerer de, at pengene i stedet går til selskabets kreditorer. Kasper Palsnov/Scanpix

Ikke nok med, at de ansatte på OW Bunker i Aalborg står til at blive arbejdsløse. De risikerer også at miste den opsparing, de har lavet til at købe julegaver for. Det skriver eb.dk.

De 839.000 kroner, som medarbejderne har sparet op i løbet af året, står på en konto, der tilhører virksomheden. Og derfor er de som udgangspunkt en del af konkursboet.

Der er ifølge Ekstra Bladet trukket mellem 300 og 600 kroner fra medarbejdernes løn hver måned. Og fordi de har stået på en konto, hvor de har trukket renter, er de ikke beskyttet af konkursloven.

Der er ellers en paragraf, der giver medarbejderne mulighed for at komme foran i køen i forhold til andre parter, der har penge til gode i selskabet. Alligevel arbejder de ansatte på at få beløbet ind under den paragraf.

"Vi forsøger at finde en løsning, så de kan få deres penge," siger Mette Dahl, der er faglig konsulent i Det Faglige Hus til eb.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.