Kræver 17 mio: Staten stjæler Gunnars juletræer

Den sjællandske juletræsproducent Gunnar Stephansen mister hele sin jord og den drøm, han har knoklet for i årevis.
64-årige Gunnar er røget i juletræsslagsmål med staten. Personerne og juletræet på billedet har dog ikke med sagen at gøre.
64-årige Gunnar er røget i juletræsslagsmål med staten. Personerne og juletræet på billedet har dog ikke med sagen at gøre. Erik Refner / Scanpix

Det bliver ikke en glædelig jul for 64-årige Gunnar Stephansen.

Den sjællandske juletræsproducent må nemlig se målløs til, mens staten beslaglægger hele hans jord inklusiv juletræer, skriver Egedal Lokalavis.

Fredningsnævnet har besluttet at frede hele Gunnar Stephansens jord, der grænser op til Værebro Å. Det betyder, at han mister alle de juletræer, han selv har plantet, passet og investeret i - og dermed drømmen om at blive juletræsproducent, som han har arbejdet hårdt for i 33 år.

"Jeg bliver 65 år her til foråret, og jeg har knoklet hele mit liv. Jeg har aldrig været arbejdsløs, vi har slidt og slæbt for de penge, vi har tjent, og altid betalt vores skat. Så er det ikke så sjovt, at man skal se myndighederne komme og stjæle med arme og ben," siger Gunnar Stephansen til Egedal Lokalavis.

Det betyder også, at Gunnar mister den indtægt, han havde regnet med at få på juletræerne. Staten har sat 2,7 millioner af til erstatning, som skal deles mellem 100 lodsejere, selvom jorden er vurderet til at være 104 millioner værd. Derfor går Gunnar i retten med et krav om 17 millioner kroner for tabt fortjeneste.

Han er dog allermest ked af at blive frataget sin drøm, og den stressende situation har givet ham forhøjet blodtryk, fortæller han til Egedal Lokalavis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.