Kræftsyg Ritt Bjerregaard: Jeg giver ikke op

Ritt Bjerregaards kræft har ikke bredt sig, viser den seneste skanning.
Der er overhovedet ingen grund til at opgive håbet, jeg giver i hvert fald ikke op, siger kræftramte Ritt Bjerregaard.
Der er overhovedet ingen grund til at opgive håbet, jeg giver i hvert fald ikke op, siger kræftramte Ritt Bjerregaard. Foto: Scanpix/arkiv

- Nu er vi her begge to og er fulde af livsmod. Vi synes virkelig, at vi har overvundet store ting og sager her i foråret.

Det siger Ritt Bjerregaard i et interview til BT. Interviewet giver hun efter han onsdag på Facebook havde glædet sig over, at hun havde fået resultaterne af en skanning. Og at skanningen viste, at kræften ikke har bredt sig og metastaserne i lungerne ikke er vokset.

- Jeg får derfor nu en pause i kemoen og så en ny skanning i august, skrev Ritt Bjerregaard på Facebook.

Til BT siger hun:

- Det her viser, at kræft godt kan brede sig, men det kan også lade sig gøre at få den til at holde sig i ro og slippe for kemobehandling. Der er overhovedet ingen grund til at opgive håbet, jeg giver i hvert fald ikke op.

Smertefri

Ritt Bjerregaards kræft-forløb begyndte med kræft i endetarmen. Den har siden bredt sig til lungerne, men den seneste skanning af fem siden jul viser, at kræften ikke har bredt sig yderligere.

Til BT siger hun, at hun ingen smerter har, og at hun ikke tænker på døden, men har forhåbninger om at leve mange år endnu.

Aktiv dødshjælp

75-årige Ritt Bjerregaard gør sig dog sammen med sin mand, historikeren Søren Mørch, tanker om, hvordan de vil forlade denne verden. 82-årige Søren Mørch har netop fået indopereret en ny hjerteklap efter han i påsken fik en blodprop.

De deltager nu aktivt som fortalere for aktiv dødshjælp og har lovet hinanden, at de ikke må ende som en "grøntsag" og derfor i yderste konsekvens vil tage til udlandet og få dødshjælp.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.