Kontrolfirma overså – igen – alvorlig arbejdsskadesag

Det Norske Veritas, DNV GL, var ikke bekendt med tilfælde af sygdom blandt medarbejdere på Vestas.
- Det korte svar på dit spørgsmål er, at vi ikke var bekendte med de tilfælde (af sygdom blandt medarbejderne, red.), som nu er kommet frem, skriver Per Wiggo Richardson i en mail til Ekstra Bladet.
- Det korte svar på dit spørgsmål er, at vi ikke var bekendte med de tilfælde (af sygdom blandt medarbejderne, red.), som nu er kommet frem, skriver Per Wiggo Richardson i en mail til Ekstra Bladet. Foto: Scanpix/arkiv

Først Siemens Wind Power og nu Vestas.

De to vindmøllegiganter er på kort tid ramt af alvorlige sager om arbejdsskader blandt medarbejdere.

Avisen.dk har tidligere fortalt, at Siemens Wind Power er blevet udstyret med en elitesmiley af Arbejdstilsynet - den såkaldte kronesmiley. De bliver derfor kontrolleret af et privat kontrolfirma, Det Norske Veritas, DNV GL, der skal sikre, at virksomheden også fremover kan gøre sig fortjent til dukse-mærkatet.

Det samme gør sig nu også gældende for Vestas, skriver Ekstra Bladet.

Kontrolfirmaet har dermed overset to meget ens arbejdssikkerhedsproblemer hos både Siemens og Vestas. I alt er omkring 140 ansatte i de to virksomheder blevet syge af arbejdet med kemikaliet epoxy.

Vil genoverveje smiley

Ekstra Bladet har fået samme besked fra kommunikationsdirektør i Det Norske Veritas, DNV GL, Per Wiggo Richardson, som Avisen.dk fik, da henvendelsen drejede sig om Siemens Wind Power:

- Det korte svar på dit spørgsmål er, at vi ikke var bekendte med de tilfælde (af sygdom blandt medarbejderne, red.), som nu er kommet frem, skriver Per Wiggo Richardson i en mail til Ekstra Bladet.

Han fortæller til avisen, at kontrolfirmaet ved et kommende besøg på Vestas vil genoverveje vindmøllegigantens kronesmiley.

- Certificeringsreglerne giver mulighed for midlertidig suspendering af et certifikat under ekstraordinære omstændigheder. Denne mulighed evalueres afhængigt af resultaterne af igangværende undersøgelser, lyder det i mailen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.