Kommune vil prioritere i udsatte børn: Socialrådgiver siger nej!

Fagligt kan det ikke forsvares, at alle socialrådgivere i Odense Kommune er blevet bedt om at lukke fem af deres børnesager. Det rammer de børn, der har mest brug for støtte, mener socialrådgiveren Susanne Fasting Artz.
Alle socialrådgivere i Odense Kommune skulle før sommerferien finde fem børnesager, de ville lukke ned, fordi der skulle spares penge. Det nægtede Susanne Fasting Artz.
Alle socialrådgivere i Odense Kommune skulle før sommerferien finde fem børnesager, de ville lukke ned, fordi der skulle spares penge. Det nægtede Susanne Fasting Artz. Foto: Arkivfoto/Iris/Scanpix

I Odense skal kommunen spare. Derfor bad man i slutningen af juni alle kommunens socialrådgivere på børneområdet om at lukke fem af deres sager.

Men den besked fik socialrådgiveren Susanne Fasting Artz til at sætte foden i. Hun nægter at lukke sager, hvor hun støtter udsatte børn, unge og deres familier for at spare penge, skriver DR.

Det var en mandag morgen, at Susanne Fasting Artz fik en mail med den barske besked om, at hun skulle lukke fem af sine sager. Og lang betænkningstid fik hun ikke.

Senest tirsdag klokken 12 skulle hun melde tilbage til ledelsen, hvilke fem børnesager der skulle skrottes.

Kan ikke forsvares

Men Susanne Fasting Artz ville ikke tage fagligt ansvar for at lukke fem sager. Og af den grund lod hun ledelse vide, at de selv måtte finde de fem sager. Og dermed selv tage ansvaret på sig.

- Jeg føler ikke, at jeg kan stå inde for at udvælge fem af mine sager, som skal lukkes. Hvor jeg skal være med til at træffe beslutningen om, at en familie og et barn ikke skal have mere hjælp, som han eller hun i realiteten har brug for, siger Susanne Fasting Artz til DR.

Kan få alvorlige konsekvenser for børnene

Ved at lukke et så stort antal børnesager svigter Odense. Kommunen de i forvejen udsatte børn og unge, mener Susanne Fasting Artz. Hun tvivler ikke på, at det vil gå udover børnenes tarv.

- Vi skal i hvert fald krydse fingre for, at det ikke kommer til at gå helt galt. At vi ikke kommer til at gøre mere skade og bidrage til, at de her børn får langt større vanskeligheder, end de allerede har i forvejen, siger hun til DR.

Beslutningen om at lukke børnesager på baggrund af økonomi kommer i en periode, hvor Arbejdstilsynet igennem flere måneder har uddelt flere påbud til mange af landets kommunale børne- og familieafdelinger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.