KAOS MED KÆRESTEPENGE

Kommune: Ingen grund til at tjekke 1.700 fejlfyldte kærestesager igen

Når der er flere fejl at finde i sager om kærestepenge fra København, skyldes det, at man slet ikke er færdige med at tjekke sagerne. Parrene var ellers blev lovet deres penge tilbage senest i juni.
Københavns Kommune har brugt, hvad der svarer til 1-2 personers arbejdskraft i et år på at rette fejl i sager om kærestepar på kontanthjælp
Københavns Kommune har brugt, hvad der svarer til 1-2 personers arbejdskraft i et år på at rette fejl i sager om kærestepar på kontanthjælp Christian Lindgren/Scanpix/arkiv

Der er ingen grund til at vende bunken og gennemgå de 1.700 sager om kærestepenge igen.

Det er ellers, hvad Enhedslisten kræver efter et kærestepar har fået medhold i, at det var i strid med loven, at de blev trukket i kontanthjælp med tilbagevirkende kraft.

Sagen drejer sig om loven om at kærestepar skulle forsørge hinanden ligesom gifte par, hvis den ene kom på kontanthjælp. Loven har medført så stort kaos i kommunerne, at der på landsplan er efterbetalt 51 millioner i kontanthjælp det seneste halve år.

Alene i København drejer det sig om 22,8 millioner kroner.

Københavns Kommune bekræfter, at der er andre kærestepar, der har været udsat for samme fejl.

- Men det er der taget højde for i de sager, hvor vi har afsluttet efterbetalingen til borgerne, ligesom der vil blive det inden for meget kort tid i de sager, der stadig er under behandling. Der er altså ikke behov for, at vi gennemgår sager igen, idet vi har overblik over alle sager, siger Jacob Zeberg Eberholst, direktør Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Svarer til cirka 1-2 årsværk

Han siger, at forvaltningen har taget alle sager op, og er i gang med udbetalingen. I foråret sagde kommunen ellers, at efterbetalingerne senest kom i juni.

Hvad de mange fejl har kostet i arbejdstid, har kommunen endnu ikke et klart overblik over.

- Vi er stadig i gang med processen, så derfor har vi endnu ikke en præcise opgørelse. Vi vurderer dog, at overarbejdsmængden vil komme til at svare til i omegnen af 1-2 årsværk, siger Jacob Zeberg Eberholst.

På et møde i Borgerrepræsentationen i aftes besluttede politikerne at bevilge 22,8 millioner kroner fra en pulje til uforudsete udgifter til at dække efterbetalinger til de 982 borgere, der i strid med reglerne er blevet skåret i kontanthjælp.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.