Klap i Thorning og Løkke: Vi orker jer ikke

Vælgerne er godt trætte af at se, lytte og læse om Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V), som igen i aften skal krydse klinger i en tv-duel.
- Det kommer til at handle mere om beskyldninger end om reel politik. Og det bliver vælgerne trætte af, mener ekstern lektor på RUC Anders Dybdal.
- Det kommer til at handle mere om beskyldninger end om reel politik. Og det bliver vælgerne trætte af, mener ekstern lektor på RUC Anders Dybdal. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/Arkiv

I aften tørner Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt atter sammen i en direkte duel på TV 2. Spørgsmålet er dog, i hvor høj grad danskerne ser frem til en ny verbal fight mellem de to.

En undersøgelse Wilke har lavet for Avisen.dk viser i hvert fald, at størstedelen af vælgerne synes, at de to statsministerkandidater fylder alt for meget i mediernes politiske dækning.

I undersøgelsen har 1.026 repræsentativt udvalgte danskere deltaget.

På spørgsmålet "lægger medierne for meget vægt på Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i deres dækning af det politiske stof", svarer 63,1 procent ja, mens 21,3 procent mener, de to statsministerkandidater får tilpas dækning i medierne.

Det ser dog ikke ud til, at vælgerne kommer til at se mindre til Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i den sidste uge af valgkampen.

Det handler om troværdighed

- Det er klart, der er fokus på de to i en valgkamp. Det bliver mere intenst, jo tættere vi når valgdagen. Også selvom vælgerne allerede nu er ret mættet af de to, siger ekstern lektor på RUC Anders Dybdal.

Han peger på, at mediedækningen især handler om de to statsministerkandidaters troværdighed. Og det har Socialdemokraterne selv indbudt til.

- Da Helle Thorning udskrev valget, var hun klokkeklar, da hun sagde 'det her handler om, hvem der skal lede dette land'. Og det er ikke set før, at en statsminister selv har lagt op til, at valget skal handle om personer, siger Anders Dybdal.

Han mener, at Helle Thorning-Schmidt bevidst valgte at gøre det til et personligt valg mellem hende og Lars Løkke Rasmussen, da hun lå højest i troværdighedmålingerne.

For lidt politik

Men når valget handler så meget om personlig troværdighed, er risikoen for, at vælgerne bliver trætte af at se på Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen stor.

- Det kommer til at handle mere om beskyldninger end om reel politik. Og det bliver vælgerne trætte af, mener Anders Dybdal.

Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) mødes i en direkte tv-duel på TV 2 klokken 20.00 torsdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.