KAOS MED KÆRESTEPENGE

KL-top til Avisen.dk: Det kan I godt droppe det der!

Næstformanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) vil ikke kommentere den anbefaling, som KL har sendt ud til alle landets kommuner. Anbefalingen går på, at kommunerne skal stoppe efterbetaling af kontanthjælp i sager, der er smækfulde af fejl.
DF'er Preben Andersen, der er 1. viceborgmester i Skive Kommune, vil ikke forklare Avisen.dk, hvorfor KL anbefaler landets kommuner at tilbageholde trukken kontanthjælp i sager om gensidig forsørgelsespligt for samlevende. Flere kommuner nægter på grund af anbefalingen at betale penge tilbage til arbejdsløse til trods for, at deres afgørelser er ugyldige ifølge Ankestyrelsen.
DF'er Preben Andersen, der er 1. viceborgmester i Skive Kommune, vil ikke forklare Avisen.dk, hvorfor KL anbefaler landets kommuner at tilbageholde trukken kontanthjælp i sager om gensidig forsørgelsespligt for samlevende. Flere kommuner nægter på grund af anbefalingen at betale penge tilbage til arbejdsløse til trods for, at deres afgørelser er ugyldige ifølge Ankestyrelsen. Screenshot fra Prebendf.dk

KL-toppen nægter at kommentere den skriftlige anbefaling, som KL netop har sendt ud til alle landets kommuner.

I anbefalingen skriver den administrerende direktør i KL, at kommunerne skal stå på bremsen, når det kommer til at efterbetale trukken kontanthjælp til arbejdsløse borgere, der er ramt af gensidig forsørgelsespligt.

LÆS OGSÅ: KL til sjuskede kommuner: Stop udbetaling af kærestepenge

I brevet, skriver Kristian Wendelboe følgende:

"Det har rejst spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne som følge af Ankestyrelsens afgørelser er forpligtet til at efterbetale eventuelle ydelser. KL er i færd med at undersøge dette spørgsmål, og KL skal derfor anbefale kommunerne ikke at efterbetale en eventuel ydelse, før KL har afsluttet undersøgelsen."

LÆS OGSÅ: Lovligt? Kommuner tilbageholder trukne kærestepenge

Avisen.dk er i besiddelse af brevet.

Næstformand smækker røret på

Og det er det brev, som næstformanden for KL's arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg ikke vil høre tale om. I hvert fald smækkede han røret på, da Avisen.dk ringede til ham onsdag eftermiddag.

- Det kan I godt droppe det der, sagde næstformand Preben Andersen fra Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, før han afbrød samtalen.

LÆS OGSÅ: Kæreste-kaos: Nu har Allan klaget sig til 50.000 kroner

Formand har ikke tid

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL er heller ikke særligt snakkesaglig. Jacob Bundsgaards pressekontakt oplyser, at socialdemokraten har for travlt til at tale med Avisen.dk på grund af et møde i byrådet i Aarhus, hvor han er borgmester.

LÆS OGSÅ: Fik bolle-brev fra kommunen: Nu får Sigrid penge tilbage

På Christiansborg er Enhedslisten forarget.

- Brevet er et udtryk for KL's ringeagt for kontanthjælpsmodtagere, siger Finn Sørensen, der har kaldt beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i samråd.

Han betegner sagen som "den største forvaltningsmæssige skandale i nyere tid".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.