Kiwi-ansatte bortvist og politianmeldt: Snød med Lotto-kuponer

Det er usædvanligt, når op mod ni personer tilsyneladende har svindlet og udskrevet Oddset- og Lottokuponer for 70.000-80.000 kroner uden at betale for dem i den samme butik.
I Kiwi i Viby er der tilsyneladende blevet svindlet med lotto-kuponerne. Ni ungarbejdere er blevet bortvist.
I Kiwi i Viby er der tilsyneladende blevet svindlet med lotto-kuponerne. Ni ungarbejdere er blevet bortvist. Foto: Kristian Brasen/Scanpix/arkiv

Ni helt unge medarbejdere i alderen 16-17 år er blevet bortvist fra Kiwi i Grøfthøjparken i Viby. Efterfølgende er fire af dem meldt til politiet for svindel. Kiwi overvejer at politianmelde yderligere to.

Det skriver Stiften.dk.

Teenagerne har tilsyneladende i over to uger i juni udskrevet Oddset- og Lottokuponer til venner og bekendte uden at tage betaling for det.

Opdaget ved rutinetjek

Svindlen blev opdaget ved et af de løbende rutinetjek af indbetalinger og udbetalinger. Foreløbig er svindlen gjort op til mellem 70.000 og 80.000 kroner, oplyser Torben Elmgaard, indkøbs- og marketingsdirektør i Kiwi.

- Der er tilsyneladende sket det, at en af de ansatte har fået idéen til at begynde at skrive kuponer ud uden at tage betaling for dem, og det har så spredt sig til en række andre unge, der arbejdede i butikken om eftermiddagen, siger Torben Elmgaard til Stiften.dk.

Usædvanlig sag

Hos Danske Spil mindes man ikke en lignende sag med så mange involverede.

- Det sker en sjælden gang, at en medarbejder bliver taget i den form for snyd. Det er enkeltstående medarbejdere. Ni medarbejdere som i Kiwi-butikken, det lyder helt usædvanligt, siger Morten Hedegaard Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.