Kim Simonsen trækker sig som formands-kandidat

En af de tre kandidater til formandsposten i LO, HK-forbundsformand Kim Simonsen har valgt at trække sit kandidatur, skriver han på Facebook.
- Der er nu behov for at rykke sammen i stedet for at splitte. LO har ikke brug for et kampvalg. Derfor har jeg i dag valgt at trække mit kandidatur til posten som LO formand, skriver Kim Simonsen
- Der er nu behov for at rykke sammen i stedet for at splitte. LO har ikke brug for et kampvalg. 
Derfor har jeg i dag valgt at trække mit kandidatur til posten som LO formand, skriver Kim Simonsen Foto: Scanpix arkiv

- Der er nu behov for at rykke sammen i stedet for at splitte. LO har ikke brug for et kampvalg.
Derfor har jeg i dag valgt at trække mit kandidatur til posten som LO formand.

Sådan skriver HK-forbundsformand, Kim Simonsen på sin Facebookvæg tirsdag aften.

Årsagen er, ifølge Kim Simonsen selv, at det projekt, han som formand for hovedorganisationen LO ville arbejde for var mod et fælles fodslag med søsterorganisationen FTF.

Men efter fredagens møde i hovedbestyrelsen, hvor der blev opnået enighed om, at gå videre mod et endnu tættere samarbejde med FTF, er der ikke grund til at stille op, skriver han:

- I fredags besluttede LO`s hovedbestyrelsen enstemmigt at bakke op om udarbejdelsen af et grundlag for en ny stærk fælles hovedorganisation. Alle er enige.
Jeg har sjældent følt så meget opbakning til et fagligt-politisk projekt, som jeg har arbejdet på i over 20 år. Det var så fedt.

Hovedorganisationen LO varetager interesserne for 17 danske fagforbund og repræsenterer 1,1 millioner mennesker.

Der er nu to kanidater til posten som Harald Børstings efterfølger. Det er LO’s næstformand Lizette Risgaard og formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening Flemming Vinther.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.