Kendt radiovært revser TV 2: Hvem passer på millionærdatter nu?

Dan Rachlin langer ud efter TV 2's fremstilling af Anne Mette Beckmann i programmet 'Millionær på bistand'.
"Meld nu klart ud og stå ved, at I laver reality tv, og overvej  lige, hvilken skæbne I efterlader hovedpersonen med," lyder opfordringen fra Dan Rachlin til TV 2.
"Meld nu klart ud og stå ved, at I laver reality tv, og overvej  lige, hvilken skæbne I efterlader hovedpersonen med," lyder opfordringen fra Dan Rachlin til TV 2. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Dan Rachlin har været en flittig seer til TV 2's dokumentar om millionærdatteren Anne Mette Beckmann. 

Det fik ham i dag til tasterne på Facebook, fordi han mener, at der er et grundlæggende problem med de tre programmer, hvor seerne følger Anne Mette Beckmanns forsøg på at få dansk kontanthjælp.

Læs TV 2's svar på kritikken her

"Som seer kan man snildt ty til at skrupgrine over elefanten i glasbutikken. Men i sin rene form er programmerne virkelig, virkelig kyniske. Anne Mette aner INTET, og ingen ønsker reelt at hjælpe hende. Som det store tumpede barn hun er, bliver hun skubbet rundt blandt yndigheder og instanser, der allerhøjest vil sætte hende på den smalleste flygtningeydelse," skriver Dan Rachlin blandt andet på Facebook.

Radioværten mener, at programmerne om Anne Mette Beckmann i virkeligheden er reality-tv, der er pakket ind som en tung dokumentar. Og derfor langer han i sit opslag ud efter TV 2 og det produktionsselskab, der har lavet udsendelsen.

- Meld nu klart ud og stå ved, at I laver reality tv, og overvej lige, hvilken skæbne I efterlader hovedpersonen med, lyder opfordringen fra Dan Rachlin.

Har fulgt med fra starten

Dan Rachlin fortæller til Avisen.dk, at han også fulgte med, da danskerne første gang stiftede bekendtskab med Anne Mette Beckmann.

Det var i 2010, da TV 2 sendte dokumentaren "Millionæren, der mistede alt". Her fik man historien om penge, status, storhed og fald i den danske Beckmann-familie, som boede på den portugisiske guldkyst vest for hovedstaden Lissabon.

Familieformuen gik tabt under den portugisiske revolution i 1974, og til sidst endte Anne Mette Beckmann og hendes gamle mor i en lille toværelseslejlighed i Cascais på Portugals solkyst, hvor de levede for moderens danske folkepension.

Moderen døde sidste år, og derefter har Dan Rachlin en forestilling om, hvad der kan være sket.

- Så sidder den snotforvirrede 60-årige teenagepige tilbage med ingenting i Portugal, og derfra ved jeg ikke præcis, hvad der sker, men jeg gætter på, at der er nogle på et produktionsselskab, der har fået en god idé om, at det ville være nogle sjove programmer, hvis Anne Mette kom tilbage til Danmark, siger Dan Rachlin og antyder dermed, at hele flytningen er foranlediget af TV 2.

Hendes opfattelse af sig selv er helt hen i hegnet

På spørgsmålet om, hvorvidt han mener, at TV 2 udnytter den tidligere millionærdatter, tøver han. 

- Jeg vil besvare spørgsmålet med et modspørgsmål. Hvem passer på Anne Mette nu? spørger han.

Til gengæld nikker han bekræftende til, at den fallerede millionærdatter bliver udstillet i tv-programmerne.

- Jeg mener ikke, at hun er ubegavet. Eller ikke er i stand til at tage vare på sig selv. Men vi er lige over den grænse, siger Dan Rachlin.

Han understreger, at det ikke er Anne Mette Beckmann selv han langer ud efter.

- Havde jeg muligheden, kunne hun flytte ind i vores kælder og passe vores børn og dyr. Hun er et elskeligt menneske, men hendes opfattelse af livet og sig selv er fuldstændig hen i hegnet, siger Dan Rachlin til Avisen.dk.

Læs TV 2's svar på kritikken her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.