TV 2 afviser kritik fra radiovært: Vi udstiller ikke millionærdatteren

TV 2 svarer igen på kritikken fra radioværten Dan Rachlin af dokumentaren "Millionær på bistand."
Anne Mette Beckmann foran Københavns Rådhus.
Anne Mette Beckmann foran Københavns Rådhus. Foto: Scanpix arkiv

Den kendte radiovært, DJ og meningsmand Dan Rachlin lagde ikke fingre imellem, da han på Facebook - og senere overfor Avisen.dk - kritiserede TV 2's dokumentar om millionærdatteren Anne Mette Beckmann.

Han kalder programmerne, som bærer titlen "Millionær på bistand," for "virkelig, virkelig kyniske," fordi han mener, de udstiller hovedpersonen og er reality tv forklædt som seriøs dokumentar.  

"Anne Mette aner INTET, og ingen ønsker reelt at hjælpe hende. Som det store tumpede barn hun er, bliver hun skubbet rundt blandt yndigheder og instanser, der allerhøjest vil sætte hende på den smalleste flygtningeydelse," skrev Dan Rachlin blandt andet på Facebook.

Nu svarer TV 2 igen på kritikken.

Programredaktør Nikolaj Daugberg afviser, at programmerne har udstillet Anne Mette Beckmann.

"Anne Mette ved, hvad hun gør, og har medvirket mange gange i medierne siden 2006, hvor hun har fortalt sin historie. Vi udstiller hende ikke, men følger hende og beskriver hendes udfordringer, da hun vælger at forlade Portugal og bosætte sig i Danmark," skriver Nikolaj Daugberg i en mail Avisen.dk. 

Dan Rachlin antyder samtidig overfor Avisen.dk, at Anne Mette Beckmanns flytning fra Portugal til Danmark er foranlediget af TV 2 eller produktionsselskabet bag programmet.

Men også det afviser Nikolaj Daugberg.

"Ideen til programserien er kommet til TV 2 via et produktionsselskab og er inspireret af, at Anne Mette Beckmann i eftersommeren 2015 i dagspressen har udtalt sig om ønsket om at flytte til Danmark," skriver han. 

Splittede læsere 

Blandt brugerne på Avisen.dks Facebook-side er holdningerne delte 

Johnny er blandt dem, der mener Dan Rachlin har en pointe: 

"Ja ulækkert at sende et sådan program om en ulykkelig dame, er ulykkeligvis ikke har haft forældre der kunne lære hende at klare sig selv," skriver han.

Bente mener til gengæld ikke, man kan klandre TV 2 for noget.  

"Hun er et voksent menneske, hvor det er på tide hun selv tager ansvar. Hun har selv sagt ja til at deltage i programmet, så må hun også tage hvad der følger. Hun skulle for lang tid siden have lært at klare sig selv. Men hun har den indstilling at det er alle andres skyld, og nu bakker du hende op i det. Nu er det for langt ude, det kan da aldrig være TV2 ansvar at tage vare på hende...," skriver hun. 

Klik på opslaget herunder og se alle kommentarerne:

"

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.