Kendt radiovært raser over elevers "dødsliste": Det er skolens ansvar

Dan Rachlins 14-årige søn i 7. klasse stod på dødslisten på 9. klassernes sidste skoledag. Han røg ind i en fysisk konfrontation.
- Det er skolens ansvar, og man bør tage affære, så sådan noget ikke sker i skoletiden, siger Dan Rachlin efter hans søn var i klammeri på 9. klassernes sidste skoledag.
- Det er skolens ansvar, og man bør tage affære, så sådan noget ikke sker i skoletiden, siger Dan Rachlin efter hans søn var i klammeri på 9. klassernes sidste skoledag. Foto: Scanpix/arkiv

- "Dødslister" er et vildt underligt begreb at tillade på skolen. Man burde snakke med eleverne om, hvad der er over stregen, og hvad de specifikke regler er. Jeg er med på, at sidste skoledag godt kan gå vildt for sig, og jeg er med på, at der er en hårfin grænse for, hvad der er okay, og hvad der ikke er. Men når det udvikler sig til slagsmålslignende situationer, er det gået for langt.

Det siger tv- og radioværten Dan Rachlin til BT, efter hans søn, Max, på 9. klassernes sidste skoledag inden eksamenslæsningen kom i klammeri med en elev fra 9. klasse.

Dan Rachlins 14-årige søn går i 7. klasse på Vallerød Skole nord for København, og han reagerede, da en konfrontation var under opsejling.

Sønnen, som er 187 centimeter høj, "tacklede" den anden elev, forklarer Dan Rachlin. Han fortæller også at sønnen er en "kleppert" og forholdsvis provokerende.

Skolens ansvar

- Men det ændrer bare ikke på, at det er et problem, at han er at finde på en "dødsliste" og ender i sådan en situation på skolens grund. Det er skolens ansvar, og man bør tage affære, så sådan noget ikke sker i skoletiden. Udenfor skolen er det selvfølgelig os som forældre, der har det fulde ansvar, siger Dan Rachlin til BT.

Festdag barberet ned

Vallerød Skole var ikke den eneste skole i landet, hvor de ældre elever havde udfærdiget de såkaldte "dødslister", som udpeger de yngre elever, som de mener, skal kanøfles på sidste skoledag.

I Risskov, nord for Århus, valgte en skoleleder, at skære festlighederne på sidste skoledag ned til en halv time for at undgå problemer, da en "dødsliste" blev fundet på skolen.

Var det Max' skyld?

Om det var reelt var Max eller eleven fra 9. klasse, som var den udfarende, hersker der tvivl om. Dan Rachlin fortæller til BT, at han har fået henvendelser fra både skolen og den anden elevs forældre, som begge konkluderer, at Max havde sin andel i hændelsen.

På Facebook skriver en oprørt Dan Rachling sarkastisk:

- Det er vores dreng fra syvende klasse, som er problemet! Det er IKKE skolen og skolens ledelse, der skulle have så meget styr på deres elever, at 'dødslister' ikke forekommer. Det er IKKE lærerne, som på forhånd udstikker reglerne for sjov, og det der ikke er så sjovt. Og det er naturligvis slet ikke knægtene fra 9. klasses skyld, hvis eleverne fra de lavere klasser gør modstand, når de skal agere ofre på dødslisten.

Ledelsen på Vallerødskolen bekræfter episoden med Dan Rachlins søn, og siger til BT, at "dødslister" er uacceptable.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.