Kendt Hitler-elskende designer får nyt job

John Galliano mistede jobbet som chefdesigner for Dior for tre år siden, efter han på en cafe i Paris havde råbt racistiske og antisemitiske skældsord. Nu er han tilbage i en ny topstilling i modeverdenen.
John Galliano blev bortivst fra modeverdenen, efter han fik en dom for antisemitisme. Nu er den kendte designer tilbage i et berømt modehus.
John Galliano blev bortivst fra modeverdenen, efter han fik en dom for antisemitisme. Nu er den kendte designer tilbage i et berømt modehus. Foto: Scanpix

Den britiske designer John Galliano blev for tre år siden fyret som chefdesigner for Dior, efter han havde brugt racistiske og antisemitiske skældsord på en cafe i Marais-kvarteret i Paris. Nu er den dømte designer tilbage i modevereden. Han skal være kreativ direktør hos Maison Martin Margiela, skriver b.dk.

Skældsordene var rettet mod et jødisk ægtepar, som den berusede Galliano overfusede. Han fortalte parret, at han 'elskede Hitler', og at deres 'mødre, fædre og bedsteforældre fandeme skuille være blevet gasset'.

Episoden fik store konsekvenser for Galliano, der blev anholdt. Siden dukkede der en video op, hvor Galliano optrådte med lignende udtalelser, og kort efter blev han fyret fra Dior, hvor han havde været siden 1996. Han blev dømt for antisemitisme og fik en bøde på 6.000 euro.

Siden har han ikke haft en plads i modeverdenen. Men det ændrer sig nu. Maison Martin Margiela har taget Galliano til nåde. Han skal være kreativ chef for det Paris-baserede modehus og bliver ifølge Womens Wear Daily ansvarlig for både herre-, dame- og haute couture-linjen.

Ansættelsen er også et tegn på en ny stil fra Maison Martin Margielas side. Hidtil har ingen designer været navngivet, siden Martin margiela selv gik på pension i 2009.

Kilde: b.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.