Kronprinsesse Mary dropper modemessen

Kronprinsesse Mary kendes for sin elegante stil og sans for mode, men nu dropper kronprinsessen modemessen, der har været ramt af flere problemer.
Kronprinsesse Mary ses her til CIFF-modemessen i Bella Center, men nu har hun trukket sig som frontfigur for modemessen.
Kronprinsesse Mary ses her til CIFF-modemessen i Bella Center, men nu har hun trukket sig som frontfigur for modemessen. Foto: Scanpix

Kronprinsesse Mary har trukket sig som protektor for modemessen Copenhagen International Fashion Fair (CIFF), der bliver afholdt i Bella Center, skriver Berlingske Business.

Modemessen har været stolte af at have den modebvidste Mary som frontfigur i flere år. Hun er blevet beskrevet som uvurderlig i kampen om at få dansk mode på verdenskortet.

I februar 2013 fortalte daværende topchef i Bella Center om Marys betydning for modemessen.

"Det betyder utroligt meget, at Kronprinsessen er med i dag. Fra den dag, vi fik hende som protektor, så vi en interesse fra pressen og indkøbere, som vi aldrig har oplevet før," fortalte daværende topchef Arne Bang Mikkelsen til Billed-Bladet.

Men nu må modemessen klare sig uden det royale stilikon.

Kronprinsesse Mary ønsker ikke at lade sig interviewe om bruddet til Berlingske Business, men hoffet bekræfter i en mail, at kronprinsessen ikke længere er protektor for modemessen i Bella Center. Hoffet fremhæver, at man i stedet i fremtiden ønsker at sikre kronprinsesse Mary en rolle, "der giver mulighed for at støtte modebranchen mere bredt".

Samarbejdet er allerede endt 1. oktober 2013. Det er kun en måned efter, at det blev afsløret for offentligheden, at der var tale om overdrevede besøgstal og samarbejdsproblemer internt mellem modeugens parter. Tidligere oplysninger viser, at der i stedet for at være 20.123 besøgende, som politikere på Københavns Rådhus blev oplyst om, kun var 11.520, skriver BT.

Københavns Rådhus giver støttekroner til messen, hvorfor det var problematisk, at der var 43 procent færre deltagere, end der blev oplyst.

Kilder: Berlingske Business og BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.