Kendis-mægler tiltalt for million-snyd: Nægter sig skyldig

Efter politiets opfattelse har kendis-mægler uretmæssigt brugt penge, som de havde fået af sælgere i forbindelse med 133 hushandler,
Retssagen mod Mette Lykken og hendes mand Tony Genschow Mortensen  blev indledt torsdag.
Retssagen mod Mette Lykken og hendes mand Tony Genschow Mortensen  blev indledt torsdag. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Kendis-ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand, Tony Genschow Mortensen, nægter sig skyldige i snyd i millionklassen.

Det skriver BT efter Retten i Lyngby torsdag indledte en straffesag mod parret.

Mette Lykken og Tony Genschow Mortensen, som har handlet huse med blandt andre Iben Hjejle, Casper Christensen og Ghita Nørby, har ifølge anklageskriftet begået underslæb af særlig grov beskaffenhed for godt 1,9 millioner kroner og skyldnersvig for 290.000 kroner.

Ulovlighederne skulle være foregået fra 2007 til ejendomsmæglerfirmaet Mette Lykken Boligs konkurs 19. december 2011.

200 politianmeldelser

Mere end 200 tidligere kunder politianmeldte i 2012 Mette Lykken og hendes mand for uretmæssigt at have tilbageholdt pengebeløb i millionklassen fra dem.
Efter politiets opfattelse har ægteparret uretmæssigt brugt penge, som var betroet dem i forbindelse med 133 hushandler, skriver BT.


I følge anklageskriftet trak Mette Lykken og Tony Genschow Mortensen 290.000 kroner ud af firmaet i ugerne op til konkursen. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere frakendte i oktober 2013 kendis-ejendomsmægler Mette Lykken og Tony Genschow Mortensen retten til at udøve ejendomsformidling. Derudover fik parret en bøde på 250.000 kroner, skriver Byensejendom.dk.

I forhold til tiltalen for skyldnersvig er der ifølge anklageskriftet tale om, at parret i perioden op til mæglerfirmaets konkurs i december 2011 i perioden fra 4. november til 16. december samme år fra firmaets konto hævede 290.000 kr. til privat forbrug, så kreditorerne led et tilsvarende formuetab.

Da Mette Lykken Bolig gik konkurs i 2011 bestod firmaet af fem butikker i Københavnsområdet og en i Malmø.

Der er afsat 11 retsdage til domsmandssagen, hvor der først ventes at falde dom i slutningen af november.

Bagger og BonBon-Land

I forbindelse med konkursen i 2011 fik Mette Lykken og hendes mand hjælp af Boris Frederiksen, som var kurator i Stein Baggers IT Factory efter, at selskabet gik konkurs i 2008.

Og i 2012 stiftede Mette Lykken et nyt mæglerfirma med nye investorer.
Blandt dem var Michael Spangsberg, manden bag BonBon-Land, og Per Wildbork-Hansen, indehaver af HjemmeHjælpen A/S samt hendes datter Caroline Lykken, som også er ejendomsmægler.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.