Katjiing! Så meget koster Betalingsservice danskerne

Når betalingsservice betaler dine regninger koster det gebyrer som ifølge kritikere er blevet alt for dyrt.
- Vi mener, at betalingsservicesystemet bliver misbrugt til at opkræve urimeligt høje priser, iger seniorøkonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg.
- Vi mener, at betalingsservicesystemet bliver misbrugt til at opkræve urimeligt høje priser, iger seniorøkonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg. Claus Fisker/Scanpix

Betalingsservice har erstattet rudekuverten og sørger for, at betale dine regninger. Det er en dyr fornøjelse, og servicen har udvikle til at at være bankernes nye guldkalv, skriver Berlingske.

Årligt betaler danskerne i alt omkring en milliard i gebyrer for at Betalingsservice klarer regningerne fra forsikringsselskabet, fagforeningen og andre faste udgifter.

I 2011 råbte Konkurrencestyrelsen vagt i gevær over de høje priser, men der er intet sket fra politisk hold, lyder kritikken.

- Vi mener, at betalingsservicesystemet bliver misbrugt til at opkræve urimeligt høje priser.

- Siden Konkurrencestyrelsen råbte vagt i gevær og gjorde opmærksom på problemet i januar 2011, har forbrugerne næsten betalt fire milliarder kroner i gebyrer. Det er jo helt absurd, siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg til Berlingske.

Også erhvervsorganisationen Dansk Erhverv kalder gebyrerne "problematiske" og efterlyser mere konkurrence på betaling af danskernes regninger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.