Karina fra underklassen modsagt af barndomsvenner: "Løgn fra ende til anden"

Der bliver nu sået alvorlig tvivl om, hvor meget af Karina Pedersens beskrivelse af sin opvækst i underklassen, der er sandt. Forfatteren, som har været hyppigt i medierne med sine angreb, bliver modsagt af en lang række kilder.
Karina Pedersen har skrevet to bøger om underklassen, den seneste "Helt ude i hampen". Men personer fra hendes opvækst mener, at det meste må være noget, hun har fundet på.
Karina Pedersen har skrevet to bøger om underklassen, den seneste "Helt ude i hampen". Men personer fra hendes opvækst mener, at det meste må være noget, hun har fundet på. Foto: Scanpix/arkiv

Forfatter og debattør Karina Pedersen har fået stor opmærksomhed med sine hårde angreb på den underklasse, som hun selv mener at være vokset op i. Hun har brugt sin egen baggrund til at debattere det sociale system, som hun er stor modstander, fordi den fattige underklasse ifølge hende er uden moral og tager dårlige beslutninger.

Men Metroxpress kunne i går afsløre, at en lang række kilder, som har kendt Karina Pedersen, modsiger hendes beskrivelse af Korskærparken i Fredericia, hvor hun er vokset op.

Karina Pedersen har siden 2009 været en aktiv liberal debattør og har givet utallige interviews i landets store medier. Til Politiken har hun for eksempel sagt, at “Mine søskende og mine klassekammerater på førtidspension, sygedagpenge eller kontanthjælp er de ægte resultater af velfærdsstaten.”

Metroxpress kan efter en større research fortælle, at beskrivelsen ikke er korrekt. Tværtimod er hendes tidligere klassekammerater uddannede og i gode job. Heller ikke brødrene er kriminelle og arbejdsløse, som hun har beskrevet. De er henholdsvis TV-fotograf og socialpædagog.

25 personer afviser fremstilling

Familien har ikke ønsket at stå frem, men skriver i en udtalelse til Metroxpress, at ”… mindst 80 procent af det Karina Pedersen skriver i offentligheden ikke passer. Ingen af brødrene er kriminelle eller lever af sociale ydelser. Hvis der er en som har levet af sociale ydelser her, så er det Karina Pedersen.”

Avisen har været i kontakt med mere end 25 personer, som kendte Karina Pedersen, da hun boede i Korskærparken. Ingen kan genkende det billede af Korksæparken, hun tegner.

- Jeg var nabo til Karina i ti år fra hun var fem. Når jeg læser, hvad hun siger i interview, så er det i mine øjne løgn fra ende til anden, hvis man ser bort fra, at moderen drak. Jeg legede og har også arbejdet med hendes storebror, sådan var han slet ikke - han var måske en rod, men ikke kriminel og voldelig, siger Leif Midjord Jensen, som i en periode også var Karina Pedersens barndomskæreste, til Metroxpress. Han er i dag eventkoordinator.

Andre forhold, som Karina Pedersen har beskrevet, har også vist sig at være forkerte.

Det drejer sig blandt andet om et selvmord i lokalmiljøet og en forkert påstand om, at Korskærparken skulle være fyldt med teenagemødre. Der er næsten ingen teenagemødre i hele Fredericia.

Karina afviser kritik

Metroxpress har uden held forsøgt at få et interview med Karina Pedersen. Hendes pressemedarbejder har sendt en mail med et citat, som handler om bogen, men ikke om de mange interviews, hun har givet:

"Der er ikke noget, jeg skriver i bogen om min familie, som ikke passer. Bogen er mit blik på, hvordan forholdene har været i Korskærparken, og den handler om de ting, som jeg har oplevet. Det er det eneste, jeg kan – jeg kan ikke gøre rede for, hvordan andre folk har oplevet deres tid på stedet."

Læs hele artiklen på mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.