Karen Thisted uenig med Camilla Plum: Lad de unge komme til!

Det er noget pjat, at Camilla Plum beklager sig over, hun er blevet for gammel til at lave tv, mener Karen Thisted.
Det er både mænd og kvinder, der skrottes af tv-branchen, når de bliver ældre. Og det er der ikke noget at gøre ved, fastslår Karen Thisted. 
Det er både mænd og kvinder, der skrottes af tv-branchen, når de bliver ældre. Og det er der ikke noget at gøre ved, fastslår Karen Thisted.  Foto: Martin Sylvest Andersen/Claus Bjørn Larsen/Scanpix/Arkiv

Det nytter ikke at rase over, at tv dropper én, fordi man er blevet gammel.

Så kontant lyder det fra den 69-årige journalist og forfatter Karen Thisted.

Hendes udmelding kommer, efter den landskendte kogekone Camilla Plum på 59 år mandag gik i flæsket på DR med harmdirrende beskyldninger om ’alders-facisme’. DR ikke længere vil lave nye madprogrammer med Camilla Plum som vært, og hun mener selv, det skyldes hendes alder.

Men der er noget pjat at beklage sig over, at tv ikke længere vil have en, synes Karen Thisted. Som vel at mærke selv oplever, at der er mindre bud efter hende, jo ældre hun bliver.

- Når vi når over en vis alder, er vi ikke længere så attraktive, som vi var, da vi var yngre. Og det er der ikke noget at gøre ved, siger Karen Thisted, der understreger, at hun ikke er ude på at fornærme Camilla Plum.

Mænd bliver også skrottet

- Jeg vil ikke skælde ud. Hvis hun føler det, så føler hun det. Og det må være meget ubehageligt, siger Karen Thisted. 

Ifølge Camilla Plum er det især kvinder, der sorteres fra af medierne, når de kommer op i årene.

Men det holder ikke, mener Karen Thisted. Hun fastslår, at både mænd og kvinder oplever at blive skrottet af tv-stationerne, når håret gråner og ansigtet får folder. 

Hun henviser til sin ven, journalisten Ole Stephensen, der som 53-årig blev fyret som vært på "Go’morgen Danmark" og erstattet af yngre kræfter.

- Det gælder ligeså meget for mændene. Og sådan har det været altid, fastslår Karen Thisted, som blandt andet er kendt for tv-programmerne "Mormor’s Bordel" med Suzanne Bjerrehuus.

Vi bliver rynkede og trætte

Karen Thisted mener, der er en tendens til, at 68-generationen nægter at se i øjnene, at de er blevet ældre og må vige pladsen for de yngre generationer.

- Vi er så krævende. Vi vil blive ved og ved og ved. Men det nytter ikke noget, for vi bliver jo gamle og rynkede og trætte, lyder fra Karen Thisted.

Hun tilføjer, at folk sikkert bliver rasende på hende for at sige det:

- Men der er altså naturligt, at vi bliver gamle og andre kommer og tager pladsen. Og måske kan vi bare ikke forny os længere. Måske kommer der andre, der kan lave ny slags mad?

Hjælp flygtninge i stedet 

Karen Thisted mener, at fordi vi lever længere og vores helbred er bedre, så har vi svært ved at acceptere, når arbejdsmarkedet ikke længere har bud efter os.

- Men så må man fandeme lave noget andet. Tag til Grækenland og hjælp til med at få bådflygtningene i land, lyder opfordringen kontant fra Karen Thisted.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.