Kæreste-kaos: Nu har Allan klaget sig til 50.000 kroner

Allan har måttet klage af flere omgange for at få efterbetalt penge på grund af fejl i kommunens sagsbehandling. I alt har han nu fået 50.000 kroner.
- Jeg sidder og smågriner over at have fået mine penge, men hvad med de andre stakler, der har fået behandlet deres sager forkert, men ikke kan eller tør klage, siger Allan, der har måttet kæmpe for at få efterbetalt kontanthjælp efter fejl i sagsbehandlingen.
- Jeg sidder og smågriner over at have fået mine penge, men hvad med de andre stakler, der har fået behandlet deres sager forkert, men ikke kan eller tør klage, siger Allan, der har måttet kæmpe for at få efterbetalt kontanthjælp efter fejl i sagsbehandlingen. Francis Dean/Scanpix

Først sendte Allan en klage, der på mindre end et døgn fik Kalundborg Kommune til at bøje sig og udbetale 20.000 kroner.

Men det var under halvdelen af, hvad han havde ret til.

Pengene var blevet trukket i hans kontanthjælp, fordi kommunen mener, at han er kærester med sin sambo Susanne, som derfor skal forsørge ham.

LÆS OGSÅ: Se brevet, der skaffede Allan 20.000 på en dag

Men selvom Kalundborg Kommune indrømmede at have lavet fejl i sagen i januar sidste år, fik Allan først kun efterbetalt penge fra august.

Det sendte Allan og Kalundborg kommune ud i omkamp, hvor han klagede igen og truede med bål og brand og presse.

- Det var ikke pæne ord jeg skrev, men det hjalp jo. Når jeg har ret, så vil jeg have min ret, og jeg giver ikke op, siger han.

Derfor har han nu fået efterbetalt alle de penge, som kommunen havde trukket i hans kontanthjælp hele sidste år på grund af gensidig forsørgelsespligt. I alt omkring 50.000 kroner skat.

'Hvad med de stakler, der ikke tør klage?'

Allan er den eneste i Kalundborg Kommune, der har fået efterbetalt den kontanthjælp han mistede, da han blev pålagt gensidig forsørgelsespligt.

- Jeg sidder og smågriner over at have fået mine penge, men hvad med de andre stakler, der har fået behandlet deres sager forkert, men ikke kan eller tør klage, siger han.

Der er mange ting, der er gået galt i sagsbehandlingen af Allan og Susannes sag.

- Vi har aldrig skrevet under på, at vi er samlevende, og Susanne blev aldrig hørt, før hun blev pålagt at forsørge mig, siger han

Parret fik heller ikke en begrundet afgørelse.

I Norddjurs har den type fejl fået kommunen til at betale pengene tilbage for hele året i sager med fejl.

Men Kalundborg valgte en særlig løsning.

Det var i august, at Ankestyrelsen traf en afgørelse, der slog fast, hvordan man skal behandle sager om gensidig forsørgelsespligt. Derfor fik Allan kun penge tilbage fra august og ikke fra den gang hans afgørelse blev truffet.

Professor: Loven var klar fra starten

Nu mangler Allan bare at bevise det, de mener, er det virkelige problem: Allan og Susanne er ikke har været kærester siden 2011, men at hun bor i den ene ende af hans hus.

- Vi deler ikke andet end køkkenet. De har lavet en fejl hele vejen i gennem, og vi vil ikke være med til, at kommunen træffer en ny afgørelse, og hun så skal forsørge mig hele resten af 2015, siger Allan.

Allan og Susanne er opdigtede navne, da de ønsker at være anonyme. Deres rigtige navne er redaktionen bekendt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.