Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Grundlæggende voksenuddannelse - Sådan gør du

[0]
[0]

Hvis du vil være fagudlært og allerede har arbejdserfaring på området, er den grundlæggende voksenuddannelse (GVU) den oplagte løsning.

Du kan også tage en GVU hvis du er faglært, men din uddannelse er forældet, eller hvis du er uddannet i udlandet, og din uddannelse ikke kan godkendes i Danmark. Det kræver, at du er 25 år og har mindst to års relevant erhvervserfaring. Du skal også have skoleuddannelse, der svarer til 9. klasse i relevante fag.

Uddannelsen bygger på den individuelle kompetencevurdering, du får lavet forinden. Her bliver det slået fast, hvilke kundskaber du mangler for at kunne gå op til en svendeprøve. Ud fra det fastlægger skolen et forløb, der kan bestå af forskellige enkeltfags-kurser, AMU-kurser, korte praktik- eller værkstedsforløb, og til sidst en svendeprøve. En GVU kan tages på fuld tid eller deltid, men skal afsluttes inden for seks år. Den udbydes på de fleste erhvervsskoler.

Hvis du er i arbejde, men mister indtægter på grund af din uddannelse, kan du søge om VEU-godtgørelse, som svarer til højeste dagpengesats samt tilskud til befordring og ophold i forbindelse med uddannelsen.

 Hvis du er arbejdsløs på dagpenge eller kontanthjælp, kan du tage din uddannelse på kontanthjælp, på dagpenge eller som revalidering. Det kræver, at du får skrevet uddannelsen ind som en del af din handlingsplan.

Forslag til ændringer.

Send til
Debat  0
Anbefal
Viste du at ...  
At stå til rådighed betyder, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du får dagpenge. Det er din a-kasse, der afgør, om du står til rådighed.Læs mere
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites