Jens Gaardbo: Der er ikke for få senge på sygehusene, men for mange patienter

Meninger er kun et spørgsmål om at beslutte dem, skriver Jens Gaardbo, efter en cyklist skældte ham ud, mens en bilist var flink. Det plejer at være omvendt, mener den populære tv-vært.
Den 59-årige studievært på TV News forsøger, at se tingene på en anden måde efter en cyklist kørte ind i ham.
Den 59-årige studievært på TV News forsøger, at se tingene på en anden måde efter en cyklist kørte ind i ham. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv

Jens Gaardbos var forleden ude for en episode, der vendte op og ned på hans forestillingsverden. Det skriver han om i BT.

I et kryds på Vesterbro i København blev han torpederet af en cyklist. Det skete, efter to bilister venligt havde vinket det kendte ansigt ud på gaden.

Efter kollisionen fik Jens Gaardbo skæld ud af cyklisten. Og det var ikke uventet, skriver han, men det var uventet, at en af bilisterne steg ud og hjalp ham på benene igen.

- Der kan man bare se! Her gik jeg og troede på samfundsfortællingen om, at cyklister er gode mennesker med alle de rigtige værdier. Mens bilister er onde tykke mænd. Og så var det lige omvendt, skriver Jens Gaardbo blandt andet og stiller spørger: Hvad kan det ikke ende med?

Beslut at vende det på hovedet

Sandheder og meninger skifter ifølge Jens Gaardbo, og hvorfor så ikke for eksempel beslutte, at der ikke er for få senge på sygehusene, men at der derimod er for mange patienter.

- Vi kan også beslutte, at vi slet ikke ønsker at komme med til VM i fodbold, og vupti vil landsholdets nuværende præstationer pludselig være helt efter bogen. Alt dette hjælper mig også til at tilgive den ondskabsfulde cyklist fra Vesterbro i onsdags. Jeg plejer nemlig selv også at køre ret råddent på cykel, men hans mordforsøg på mig har radikalt ændret min kørsel rundt i kvarteret, skriver Jens Gaardbo.

Er han idiot?

Så nu smiler han til fodgængerne, ringer muntert med cykelklokken og råber hjertelige hilsner til folk på gaden.

- De kigger på mig, som om jeg er idiot. Min kone har også bedt mig holde op med det, så det må jeg jo nok hellere. Men i et stykke tid endnu kan jeg måske bidrage til en ny tilstand. Så længe den varer, skriver Jens Gaardbo.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.