Ingen efterårsferie til dig? Sådan får du energi uden ferie

Hvis du sidder på din arbejdsplads omgivet af tomme borde, fordi dine kolleger holder efterårsferie, kan det føles tungt. Men du kan sagtens finde energi til efteråret uden at holde ferie.
Hvis du er blevet snydt for efterårsferie, skal du ikke frygte at miste energien til resten af efteråret. Her er en guide til, hvordan du får energi helt uden ferie.
Hvis du er blevet snydt for efterårsferie, skal du ikke frygte at miste energien til resten af efteråret. Her er en guide til, hvordan du får energi helt uden ferie. Foto: Scanpix

Det kan føles hårdt at være den, der sidder tilbage på kontoret, mens flere kolleger holder efterårsferie i denne uge. Men du kan sagtens komme igennem efteråret helt uden ferie, men med masser af energi, skriver dr.dk.

"Du behøver ikke holde ferie for at få et tilskud af energi. Og det uanset om du har to minutter, en aften eller en weekend til rådighed," siger Line Ullmann, der er underviser og specialist i effektive arbejdsvaner.

Du skal sørge for at lade effektivt op og restituere krop og sjæl, selvom du ikke har ferie, forklarer Line Ullmann.

"At være effektiv handler faktisk også om at lade effektivt op. Det er ikke nok at slappe af foran tv'et om aftenen. Der skal mere til, men det kræver ikke, at du holder ferie," siger Line Ullmann.

Fire råd til at bevare energien uden ferie
Line Ullmann fremhæver, at vi har brug for at tilgodese fire forskellige typer af energi - fysisk, følelsesmæssig, mental og åndelig energi.

1. Fysisk energi
Har du to minutter, så træk vejret dybt, og giv i et øjeblik slip på krav og ansvar. Har du længere tid end et par minutter, så sov en time ekstra, gå en tur i skoven, eller lav et sundt og lækkert måltid.

2. Følelsesmæssig energi
Har du kun to minutter, kan du øve dig i at sige pyt. Lav en usynlig pytkasse, og smid dine bekymringer i kassen. Har du en aften eller en dag, så sæt tid af til at være sammen med personer, du lader op sammen med. Eller vær helt alene, hvis du har brug for det.

3. Mental energi
Vi har et behov for at udfolde vores talenter. Den mentale energi kommer fra at gøre det, vi kan lide. Har du kun fem minutter, så prioriter dine arbejdsopgaver ud fra, hvad du kan lide at lave. Har du længere tid, så reserver en aften eller en dag til at gøre noget, du har lyst til.

4. Åndelig energi
Vi har behov for mening. Brug tid på at mærke, hvad der giver mening for dig. Sørg for, at det kommer til at fylde i dit liv. Brug hver aften to minutter på at tænke over det, eller tag en weekend i sommerhus. Har du en værdikonflikt i dit liv, så skal du gøre noget ved det. Hvis man handler i strid med sine egne værdier og ambitioner, er det noget af det mest energidræbende, vi kan gøre.

Kilde: dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.