Hver femte hundeejer bryder loven: Gør du også?

Mange hundeejere kan ende i økonomiske vanskeligheder, fordi de ikke overholder loven.
Vidste du, at du bryder loven, hvis ikke din hund har en ansvarsforsikring? Og at du faktisk risikerer at blive økonomisk ruineret?
Vidste du, at du bryder loven, hvis ikke din hund har en ansvarsforsikring? Og at du faktisk risikerer at blive økonomisk ruineret? Foto: Scanpix / Modelfoto

Næsten hver femte hundeejer har ikke en forsikring til vovse, selvom det er lovpligtigt. Det viser en meningsmåling, som Yougov har foretaget for Agrira Dyreforsikring blandt 600 hundeejere.

Hvis man ikke har en ansvarsforsikring til sin hund, bryder man ikke kun loven - man kan faktisk ende med at blive ruineret økonomisk, advarer Agrira Dyreforsikring i et nyhedsbrev.

For hvis en hund uden ansvarsforsikring gør skade på mennesker, ting eller andre dyr, er det ejeren, som skal betale af egen lomme.

- Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke eller bider et andet menneske eller dyr, kan hundeejeren blive gjort personligt ansvarlig, og omkostningerne for hundeejeren kan løbe op i meget store summer. Den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden kan faktisk sammenlignes med den, man har på sin bil. Man kører jo heller ikke rundt i bil uden at have sin ansvarsforsikring i orden. I øvrigt er bødestraffen for manglende ansvarsforsikring 3.000 kroner, så det kan slet ikke betale sig at spare de penge, siger Anne Orholt, som er kommunikationsmedarbejder i Dansk Kennel Klub, til nyhedsbrevet.

Mange hundeejere bryder dog ikke loven med vilje. YouGov-undersøgelsen viser nemlig, at hver tredje hundeejer ikke ved, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til hunden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.