Dyr fornøjelse: Forældre glemmer en meget vigtig forsikring

Hver tredje forælder tror fejlagtigt, deres børn er dækket af ulykkesforsikringen.
Mange børn har ingen ulykkesforsikring, fordi forældrene fejlagtigt tror, de er dækket gennem deres eller skolens forsikring. 
Mange børn har ingen ulykkesforsikring, fordi forældrene fejlagtigt tror, de er dækket gennem deres eller skolens forsikring.  Modelfoto: Scanpix/Arkiv

Børn er ikke automatisk dækket af forældrenes eller skolens ulykkesforsikring, men skal have deres egen børneulykkesforsikring. Det er dog langt fra alle, der er klar over det.

Derfor kan det ende med at være en dyr fornøjelse for forældrene, advarer forsikringsselskaber.

Både Alm. Brand og Gjensidige Forsikring oplever, at forældre glemmer eller er ikke klar over, de skal tegne en separat ulykkesforsikring til deres børn.

Økonomiske og psykiske konsekvenser

Og det kan koste dem dyrt, forklarer skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen:

- Der har heldigvis været en del fokus på børneulykkesforsikring de seneste år, men der er stadig mange forældre, som ikke er klar over, at de selv har ansvaret for, at børnene bliver skrevet på forsikringen. I værste fald kan det få både økonomiske og psykiske konsekvenser for hele familien.

Hos Alm. Brand oplever de en del frustrerede forældre, der først finder ud af, at de skulle have tegnet en børneulykkesforsikring, når skaden er sket.

- Vi ser lidt for ofte forældre, der ringer ind for at anmelde en ulykke, selvom de ikke har en ulykkesforsikring til barnet. Vi må så fortælle dem, at barnet ikke står på forsikringen. Men selvom det er forældrenes eget ansvar, er vi jo ikke interesserede i, at vores kunder får en grim oplevelse. Vi har derfor flere gange tilbudt forældrene at betale den manglende forsikringsudgift bagud i tiden for at give dem mulighed for at få dækning for den skade, der er sket, fortæller Brian Wahl Olsen.

Ikke dækket i skoletiden 

Han tilføjer, at en privat børneulykkesforsikring er endnu mere aktuel i disse år, hvor skoler, SFO’er og institutioner er ved at udfase deres forsikringsaftaler. Det sker efter, det i 2012 blev politisk bestemt, at kommuner ikke længere skal tegne kollektive forsikringer.

Børnene er altså heller ikke dækket af skolens eller institutionens forsikring.

Hos forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring kender de også til problemet.

En ny undersøgelse, lavet af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring, viser, at hver tredje forælder ikke er klar over, at børnene ikke er dækket af den kollektive ulykkesforsikring.

Foruroligende 

I undersøgelsen svarer 37 procent af de 1672 repræsentativt udvalgte respondenter ja til, at deres børn er dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når de er i institution eller i skolen.

Og til spørgsmålet om, børnene er dækket af en privat ulykkesforsikring, svarer 34 procent ’Ja – min egen eller anden forældres ulykkesforsikring’.

- Det er foruroligende, at så mange forældre fortsat tror, at deres børn er dækket af en forsikring, som ikke eksisterer. Vores erfaringer viser nemlig, at mange børn kommer til skade i skoler og institutioner. Og har man ikke sørget for, at barnet har en forsikring, kan det have konsekvenser både nu og senere i barnets liv, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige.

Han nævner, at varige tandskader kan blive en dyr fornøjelse for barnet, når det bliver 18 år og ikke længere kan få gratis tandbehandling hos kommunen. 

Læs Alm. Brands guide til forsikring af børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.