Hvem vil dele seng med en kvindelig chef?

Mens de mandelige chefer er ombejlede, går mændene i en lang bue uden om de kvindelige chefer.
20 procent af de kvindelige chefer er singler, mens det kun er 9 procent af de mandlige.
20 procent af de kvindelige chefer er singler, mens det kun er 9 procent af de mandlige. Colourbox

Stærke kvinder skræmmer mændene væk. Det kan være en af forklaringerne på, at hver femte kvindelige chef er single, mens det kun gælder en ud af ti mandlige chefer. Det skriver djøfbladet.dk.

Mændene går i en stor bue uden om de kvindelige chefer, forklarer Kenneth Reinicke, der er kønsforsker på Roskilde Universitet.

De stærke kvinder kan føles som en trussel mod mandigheden, fordi de har en længere uddannelse og en højere løn end manden.

"Det er ikke ham, der er forsørger eller har det psykologiske overtag på hjemmebanen. Samtidig er mænd mindre tilbøjelige til at acceptere, at nu er det ikke først og fremmest dem, det drejer sig om," siger han til djøfbladet.dk.

Mændene bliver forskækkede over, at de kvindelige chefer er så selvstændige, oplever Eva Lund, der er single og formand for Danske Erhvervskvinder i Herning.

"Hvis man fremstår stærk, skræmmer det. Det virker, som om udseende tiltrækker nogle mænd mere end forstand på den korte bane. De kvinder, der ser søde ud, scorer først," siger hun til djøfbladet.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.