Hurra: Så længe fortsætter det gode vejr

Både i weekenden og den kommende uge vil vi komme til at se en hel del til solen.
Der er fortsat gode muligheder for nogle timer på stranden i løbet af weekenden.
Der er fortsat gode muligheder for nogle timer på stranden i løbet af weekenden. Foto: Scanpix

Er du også én af dem, der har flået bikinien og solcremen ud af skabet for at komme ud og nyde solen i løbet af ugen? Så kan du godt glæde dig til mere af samme skuffe.

Vejret henover fredag og weekenden bliver nemlig også hovedsageligt domineret af solen.

- Fredag bliver nok den varmeste dag, hvor vi kommer op på en 22-27 grader. Det bliver varmest over den centrale og østlige del af landet. Det bliver mest tørt vejr, og der kommer en hel del sol de fleste steder, men over den sydvestlige del af landet er der risiko for enkelte regn- og tordenbyger i løbet af eftermiddagen. Men langt de fleste vil opleve det som skyer uden byger, siger vagtchef hos DMI Steen Rasmussen til Avisen.dk.

Lørdag kommer der lidt køligere luft ind over landet, hvilket giver en temperatur på mellem 20 og 23 grader.

- Først på lørdagen kan der være lidt regn- og tordenbyger over den sydøstlige del af landet, mens det er tørt i resten af landet, og det starter nok også ud med sol mange steder. Og solen kommer også til de sydøstlige egne i løbet af dagen, forklarer vagtchefen.

Vil føles som sommer

Også søndag ser ud til at blive fint vejr, og temperaturen vil lande på mellem 18 og 23 grader. Og man behøver ikke pakke sommerudstyret væk, selvom termometret ikke når op over de 25 grader.

- Man vil få fornemmelsen af sommer, selvom vi måske ikke lige når 25 grader lørdag og søndag, så vil det føles som sommer. Og et enkelt sted kan det godt være, at vi kommer op på 25 grader, siger Steen Rasmussen uden dog at kunne komme nærmere, hvor det bliver.

Og også næste uge kan byde på sommerligt vejr.

- Det varme vejr ser ud til at fortsætte næste uge, men det er med nogle indslag af regn- og torden engang imellem. Hvornår det lige det kommer, og hvor store mængder vand vi får, er mere usikkert. Kulden prøver i perioder at presse varmen væk, men det ser ud til, at det er varmen, der vinder i næste uge, lyder det fra Steen Rasmussen.

DMI's månedsprognose fra august spår samtidig, at resten af august generelt byder på varmere vejr end juli, selvom der ikke nødvendigvis bliver tale om varmerekorder eller langvarige hedebølger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.