Hundehvalpe hjælper eksamens-ramte studerende

Studerende på et universitet i England får i dag dulmet de eksamens-plagede nerver på en ganske særlig måde.
Små vovser som disse dæmper i dag stress'en hos eksamensramte studerende.
Små vovser som disse dæmper i dag stress'en hos eksamensramte studerende. Foto: SCANPIX arkiv

Det kan være skrækindjagende at gå til eksamen. Men de studerende på University of Central Lancashire i England har i dag fået alternativ hjælp til at dulme eksamens-nerverne.

I et særligt indrettet lokale - et såkaldt 'puppy room' - på universitetet har de nemlig mulighed for at kæle for og lege med nogle nuttede hundehvalpe.

Det hele blev ifølge Daily Mail stablet på benene - eller måske rettere poterne - fordi en japansk undersøgelse har vist, at det kan skærpe menneskers koncentration at være i kontakt med nuttede væsner som hundehvalpe og kattekillinger.

Foreningen 'Stressed Out Students' (SOS) står bag initiativet, hvor de studerende for et symbolsk beløb på 1,5 pund får lov at hygge sig med de små hvalpe. Overskuddet går til førerhunde.

SOS har understreget, at der bliver taget god hånd om de stress-dæmpende hvalpe undervejs. Vovserne får pauser, og deres ejere vil hele tiden være til stede.

At dømme efter University of Central Lancashires Facebook-side har hundehvalpene haft en forrygende dag i på universitetet. Et strøm-nedbrud stoppede seancerne for en stund, men nu virker elektriciteten igen i hvalpe-rummet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.