Her får du den bedste hoteloplevelse

De tyve bedste hotelbyer er spredt over Europa og Asien lige fra Sydkina til Tyskland. Se her, hvor du finder de bedste hoteller.
Dresden i Tyskland ligger i top 10 over de bedste hotelbyer, hvor den scorer 84,2 procent i brugernes anmeldelser. Det er knap tre procent mindre end listens nummer et.
Dresden i Tyskland ligger i top 10 over de bedste hotelbyer, hvor den scorer 84,2 procent i brugernes anmeldelser. Det er knap tre procent mindre end listens nummer et. Heribert Pohl/free

Drømmer du om en tur til Paris eller et hotelophold i London? Du skulle i stedet tage bilen til Tyskland eller booke et værelse i Polen.

De populære byer som Berlin og Prag ligger langt nede på listen over populære hotelbyer, mens London og Paris slet ikke ligger blandt top 100. I stedet er det de mindre kendte byer, der trækker turisternes mundvige opad. Det viser en ny oversigt, som hotelsøgemaskinen Trivago har lavet ud fra hotelgæsternes anmeldelser.

- Listen kan bruges som inspiration til rejsende, som både vægter hoteloplevelsen højt og som samtidig også vil opleve nye og anderledes destinationer, siger Vibe Fogh-Andersen, kommunikationsansvarlig for Trivago Danmark, til Newspaq.

Billigere alternativer til London og New York

Lasse Skole Hansen, PR manager i rejsesøgemaskinen momondo, forklarer, at spredningen i hotelkvaliteter er stor i de populære hotelbyer, hvor du hurtigt kan betale skuffende meget for et hotelværelse.

- De populære steder som London og New York er kendt for meget dyre hoteller, så derfor anbefaler vi, at man kigger på hoteller i de mindre søgte steder, hvis man vil have mere hotel for pengene, siger han til Newspaq.

Den hotelby, der har skabt mest gæsteglæde, er den sydligste by i Kina, Sanya, hvor en overnatning for to på et dobbeltværelse i gennemsnit koster 1295 kroner per nat. Lidt billigere er andenpladsen, som indtages af den vietnamesiske by, Hanoi. Her skal du i gennemsnit smide 409 kroner for to personer i et dobbeltværelse.

Polen er også med

Længere fra det farverige Asien og tættere på kolde Danmark ligger listens ottende og niende favoritdestinationer. I Polens sydlige del har storbyen Kraków sikret sig en plads på Unescos verdensliste med sin smukke gamle bydel og velbevarede arkitektur. Heldigvis har hotelpriserne ikke fulgt med anmeldelserne, og du kan slippe med 387 kroner i gennemsnit for to personer i et dobbeltværelse på et luksushotel.

En halv dagsrejse fra Danmark ligger Dresden, der scorer en niendeplads i hotelgæsternes anmeldelser. Her kan du skue på teatre og kirker fra bredden af floden Elben til 580 kroner i gennemsnit for et hotelbesøg for to.

Lasse Skole Hansen gætter på, at folk, der rejser i eksempelvis Kraków og Dresden ofte undersøger hotelmulighederne grundigere, end hvis man vælger en pakkeløsning.

- Når man rejser uden for de traditionelle destinationer, har man ofte fundet dem ved lidt ekstra research, og der vil mange være tilbøjelige til at researche lidt ekstra på hotelsiden også - og det er altid en god idé, hvis man vil undgå et skuffende hotel, siger han til Newspaq.

Newspaq

Hotel-hitlisten

 

Top ti bedste hoteloplevelser ifølge brugernes vurdering:

 

1. Sanya, Kina

 

2. Hanoi, Vietnam

 

3. Sorrento, Italien

 

4. Fez, Marokko

 

5. Suzhou, Kina

 

6. Cusco, Peru

 

7. Sedona, Arizona, USA

 

8. Kraków, Polen

 

9. Dresden, Tyskland

 

10. Dubrovnik, Kroatien

 

Ranglisten er baseret på en evaluering af mere end 82 millioner online hotelanmeldelser fra over 200 bookingsider.

Kilde: Trivago

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.