Her er drikken, der mindsker din kræftrisiko
Drik en masse te – det mindsker nemlig din risiko for at blive ramt af æggestokkræft.
Drik en masse te – det mindsker nemlig din risiko for at blive ramt af æggestokkræft.
Drik en masse te – det mindsker nemlig din risiko for at blive ramt af æggestokkræft. Colourbox.


Er du kvinde, er der rigtig god grund til at fyre op under elkedlen og drikke en kop te.

Ny forskning publiceret i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition viser, at de kvinder, der indtog flest flavonoider, som er en type antioxidant i fx te, havde 31 pct. lavere risiko for at blive ramt af kræft i æggestokkene.

Omkring 570 danske kvinder rammes årligt af kræftsygdommen, og årsagen er ofte ukendt. Symptomerne på den farlige kræftsygdom er vage, men en opspilet mave, en uforklarlig stor vægtøgning- eller tab, vandladningsproblemer, forstoppelse og træthed kan være tegn på sygdommen, skriver Cancer.dk.

På Femina.dk får du 9 simple råd, der forebygger mod kræft.

Drik to kopper sort te

Forskerne kiggede på kostvanerne hos mere end 170.000 kvinder i tre årtier, og indtog kvinderne bare et par kopper sort te om dagen, faldt risikoen for æggestokkræft med de omtalte 31 pct., skriver Prevention.com.

’Vi kender ikke helt mekanismerne bag, men en del flavonoider er antiinflammatoriske og kan påvirke cellernes signalveje,’ forklarer Aedin Cassidy, som er forfatter til studiet og ernæringsprofessor ved University of East Anglia’s Norwich Medical School.

Hvis du ikke er den store tedrikker, kan du også finde flavonoider i eksempelvis æbler, vindruer, blåbær, rødvin, mørk chokolade, citrusfrugter og løg.

 

Læs om 7 stærke kvinders historier om kræft på Femina.dk.

 

Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.