Her er danskernes ønske til nationalret

Når vi nu har en nationalmelodi og en nationalfugl, så skal vi da også have en nationalret.
Inden kåringen af Danmarks nationalret på torsdag, har danskerne allerede afgivet deres dom i en måling. Stegt flæsk er den danske nationalret.
Inden kåringen af Danmarks nationalret på torsdag, har danskerne allerede afgivet deres dom i en måling. Stegt flæsk er den danske nationalret. Foto: LYSGAARD HOLM DITTE/POLFOTO

Det er vigtigt at værne om vores traditionelle danske retter, mener Fødevareministeriet, der har søsat en landsdækkende afstemning, hvor danskerne kan stemme på deres favorit ud af otte svine-dominerede finalister: Brændende Kærlighed, krebinetter/karbonader, stegt flæsk med persillesovs, smørrebrød, stegt svinekotelet, æbleflæsk, hakkebøf og stegte sild, skriver metroxpress.

- Dansk og ny nordisk mad er berømmet ude i verden. Men hjemme i vores egne køkkener glemmer vi måske nogle gange det særegne danske. Jeg håber, at dette initiativ vil begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, siger Fødevareminister Dan Jørgensen (S) om initiativet.

Torsdag den 20. november bliver vinderen kåret, men metroxpress kan allerede nu afsløre, hvilken af de klassiske danske retter der er danskernes favorit.

I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress blandt over 1.000 danskere, indtager stegt flæsk med persillesovs førstepladsen med 28 procent af stemmerne.

Den populære og knap så kalorielette ret er skarpt efterfulgt af smørrebrød, der har fået 25 procent af stemmerne. Hakkebøf lander på en tredjeplads med 14 procent.

I den anden ende af skalaen finder man den stegte svinekotelet, der er bundskraber med 0 procent af stemmerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.