Harm Vermund om ny regering: Skuffende og dramatisk for Danmark

Danmarks nye regering misser chancen for et opgør med fejlslagen udlændingepolitik. Det mener formand for Nye Borgerlige.
Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund kan ikke støtte det ny regeringsgrundlag.
Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund kan ikke støtte det ny regeringsgrundlag. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Tre borgerlige partier udgør for fremtiden Danmarks regering. Men på sidelinjen står et fjerde borgerligt parti og siger: Duer ikke.

Det er formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund, som ikke kan støtte regeringsgrundlaget.

- Det er ikke et regeringsgrundlag, der ville have fået min underskrift, udtaler Pernille Vermund i en pressemeddelelse.

Partiet, der ikke er i Folketinget, men er klar til næste valg, savner en helt ny kurs i udlændingepolitikken.

-  Det er utroligt skuffende og dramatisk for Danmark, at den allerstørste udfordring for Danmark forbliver uløst, siger Pernille Vermund og kommer med de ting, hun gerne havde set i grundlaget.

- Man kunne have opsagt flygtningekonventionen og indført et asylstop. Man kunne have besluttet at udvise kriminelle udlændinge konsekvent efter første dom. Man kunne have valgt at lukke kasserne og kræve, at udlændinge forsørger sig selv, siger Pernille Vermund.

Strammer grebet

Regeringen beskriver en udlændingepolitik, der går på to ben. Det ene handler om, at ukontrolleret indvandring giver store problemer. Derfor skal der hjælpes i nærområder. Det andet står for, at dem, der har lyst, evner og appetit på at gøre en positiv forskel, er velkomne i Danmark.

"Danmark vinder, når idéer, arbejdskraft og varer krydser landegrænser. Vi beriges som mennesker og som samfund," skriver den nye regering.

Regeringen vil ikke opsige internationale konventioner, men i stedet se kritisk på fortolkningen af dem. Derudover strammer Løkke og co. grebet på flere andre områder. Der er skærpede krav til statsborgerskab, strammere regler for familiesammenføring samt en styrket indsats for at udvise kriminelle udlændinge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.