Har ventet to år: Ingen vil have Christian

I to år har fire forskellige private firmaer ledt efter en virksomhed, der vil arbejdsprøve Christian Danvill. Men når de hører om hans synshandicap, lukker de dørene.
- Først er virksomhederne meget interesserede. Så hører de om mine problemer med synet. Det kan de ikke få til at passe ind i deres arbejde. Den arbejdskraft, jeg kan levere, er ikke en god forretning for dem, siger Christian Danvill
- Først er virksomhederne meget interesserede. Så hører de om mine problemer med synet. Det kan de ikke få til at passe ind i deres arbejde. Den arbejdskraft, jeg kan levere, er ikke en god forretning for dem, siger Christian Danvill Privatfoto

Hver tredje måned har Christian Danvill de seneste to år skrevet til Københavns Kommune og bedt dem om at sætte gang i hans arbejdsprøvning. Men fire forskellige private aktører, som kommunen har sendt ham til, har ikke kunnet finde en virksomhed, der vil have ham.

Hvis han ikke kommer i arbejdsprøvning, kan han ikke få et fleksjob, som er hans eneste vej ud af kontanthjælpen.

- Det stiller mig i en meget vanskelig situation, for så kan jeg ikke komme nogen vegne, siger han.

Christian Danvill har haft øjensygdommen i 25 år, så han ikke har kunnet arbejde. Hans syn slører pludselig mange gange om dagen, så han må holde pauser efter ti minutter eller helt stoppe med at arbejde resten af dagen.

For to år siden blev loven ændret, så Christian Danvill faktisk kan få et fleksjob, og det vil han meget gerne.

Men ingen virksomheder vil have Christian Danvill i praktik, når de hører om hans synsproblemer.

"Først er virksomhederne meget interesserede.."

Et af de fire private firmaer, som Købehavns Kommune har sat til at skaffe ham et praktiksted, skriver, at de har haft kontakt til en række firmaer. Blandt andet Deas, forskellige ejendomsselskaber og AP Pension. Men ingen af dem kunne stille en plads med de ønskede skånebehov til rådighed.

Desuden har de kontaktet antikvariater, tøjbutikker og genbrugsbutikker. Heller ingen af dem kunne bruge Christian Danvill på grund af hans synshandicap.

- Først er virksomhederne meget interesserede. Så hører de om mine problemer med synet. Det kan de ikke få til at passe ind i deres arbejde. Den arbejdskraft, jeg kan levere, er ikke en god forretning for dem, siger han.

Christian Danvill stod frem med sin sygdomshistorie i sidste uge på Radio 24Syv, hvor Københavns Kommune erkendt det enormt lange sagsforløb.

Siden januar 2014 har Christian Danvill også kun fået halv kontanthjælp, fordi der kom regler om gensidig forsørgelsespligt. Det betød, at hans kæreste, der arbejder, delvist skal forsørge ham.

Christian Danvill mener, at han helt grundlæggende har været fejlplaceret hele tiden, fordi han jo er handicappet og derfor slet ikke hører under kontanthjælpssystemet.

Han er nu på vej mod den femte private aktør, som kommunen håber kan finde en virksomhed, der kan have ham i arbejdsprøvning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.