Har du en million? Så kan du købe statsministers barndomshjem

Unik mulighed for at tjekke, om der rent faktisk er fejet noget ind under gulvtæpperne. Poul Schlüters barndomshjem er netop sat til salg.
Statelig ser den ud, den villa som har huset tidligere statsminister Poul Schlüters barndom.
Statelig ser den ud, den villa som har huset tidligere statsminister Poul Schlüters barndom. Foto: Nybolig Michael Riis

Har du hang til historiens vingesus og lyst til suset fra Vesterhavet, så har du nu muligheden for at kombinere de to ting og købe en statsministers barndomshjem i Tønder.

For 999.000 kroner - minus det du kan handle prisen ned med - kan du nemlig erhverve Poul Schlüters barndomshjem på Strucksallé på kanten af Tønder midtby.

Med i købet får du fem kilometer til den dansk/tyske grænse, 12 minutter i bil til sluserne i Højer og ikke mindst nærmest direkte adgang til marsken og den vindblæste, rå natur ud mod Vesterhavet.

Det skriver Boliga.dk.

Den nu 87-årige Poul Schlüter voksede op i 1930'ernes Tønder og satte kursen mod København, da jura-studiet og Københavns Universitet trak i ham.

Ejendommen er ikke længere i Schlüter-familiens hænder og har gennem årene blandt andet været en tandlægeklinik, skriver Boliga.dk.

For den lille million får du 170 kvadratmeter plus 96 kvadratmeter villa fordelt på kælder, stue og førstesal.

Villaen indeholder blandt andet fire værelser og to stuer en suite.

Huset har to stuer en suite. Foto: Nybolig Michael Riis

Grunden giver ikke de store haveudfordringer. Den er nemlig kun på 275 kvadratmeter.

Oven i købet får man meget af det en familie med børn kan ønske: Kort afstand til indkøb, skole, børnehave og diverse fritidsaktiviteter, oplyser Nybolig Michael Riis i Tønder i salgsopslaget.


Villaen ligger på en 275 kvadratmeter stor grund. Foto: Nybolig Michael Riis


Poul Schlüter bor i dag sammen med sin hustru, Anne Marie Vessel Schlüter, i en stor herskabslejlighed på Frederiksberg. Foto: Scanpix/arkiv

Fakta Om Poul Schlüter

Poul Schlüter, født 3. april 1929 i Tønder, var Danmarks statsminister fra 1982-1993. 

Han er den længstsiddende statsminister siden anden verdenskrig, og den eneste konservative statsminister siden systemskiftet i 1901. 

Han overtog posten som statsminister den 10. september 1982 efter forgængeren, socialdemokraten Anker Jørgensen, der var trådt tilbage uden at udskrive folketingsvalg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.