Haarder om Løkkes ministervalg: Aldersracistisk

72-årige Bertel Haarder, 67-årige Jørn Neergaard Larsen og 63-årige Hans Chr. Schmidt måtte forlade deres ministerier ved den nye regeringsdannelse.
72-årige Bertel Haarder er ikke helt tilfreds med, at skulle forlade Christiansborg.
72-årige Bertel Haarder er ikke helt tilfreds med, at skulle forlade Christiansborg. Fotomontage: Scanpix/arkiv

Selvom man kan bryste sig af at være den politiker i nyere tid, der har siddet længst i et ministerium - i alt 7904 dage - så kan man godt synes, man har mere i sig.

Det siger 72-årige Bertel Haarder (V) til BT fredag.

Han udtrykte ellers tilfredshed, da han efter sammenlagt knap 22 år som minister i den nye VLAK-regering pludselig ikke stod på minister-listen, men i stedet havde fået en stilling som generalkonsul i Flensborg.

- Jeg har haft et langt politisk liv, og så synes jeg, at det er et privilegium at få lov til at få sådan et job, sagde han til Ritzau, men da BT mødte ham torsdag aften, havde piben fået en lidt anden lyd.

- Der skulle jo fire ud, så han (Løkke, red.) tager de  fire ældste – det er aldersracistisk ..., sagde Bertel Haarder til avisen.

Han henviste dermed til, at 67-årige Jørn Neergaard Larsen måtte forlade beskæfigelsesministeriet, og at 63-årige Hans Chr. Schmidt måtte forlade transportministeriet.

Den fjerde der måtte forlade et ministerium, var den 41-årige nu tidligere forsvarsminister Peter Christensen.


Det var tilsyneladende ikke med sin gode vilje, at Bertel Haarder overdrog kulturministeriet til Mette Bock (LA). Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Bertel Haarder kan dog se frem til flere ting, når han begynder som generalkonsul 1. september.

Han vender hjem til den udsigt han havde som barn. Han er nemlig født og opvokset i Rønshoved ved Flensborg Fjord, hvor også generalkonsulen har en bolig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.