Frivillige organisationer må fyre ansatte: Pengene fra staten er ikke kommet

Selvom foreningerne har fået papir på, at de får penge fra satspuljen, er pengene ikke blevet udbetalt på grund af en ændring i reglerne.
Organisationer, som arbejder med handicappede, udviklingshæmmede eller socialt udsatte, har fået lovning på nogle penge fra satspuljen - men pengene er ikke kommet i april som de plejer. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Organisationer, som arbejder med handicappede, udviklingshæmmede eller socialt udsatte, har fået lovning på nogle penge fra satspuljen - men pengene er ikke kommet i april som de plejer. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Modelfoto

Flere frivillige organisationer må fyre folk, selv om de på papiret har fået penge, skriver DR Trekanten.

Det er de såkaldte satspuljemidler, der i år endnu ikke er blevet udbetalt på grund af ændring af reglerne, der betyder at ansøgerne skal søge igen.

En af de små organisationer, der er kommet i klemme, det er Udviklinghæmmedes Landsforbund (Ulf) i Vejle, hvor Jane Jensen er projektchef.

- Jeg har været nødt til at fyre to medarbejdere, for pengene fra satspuljerne plejer at blive udbetalt senest i april, siger hun.

Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade havde også regnet med pengene, oplyser generalsekretær Steen Andersen.

- Det er et aftalebrud. Det er umuligt at drive en frivillig organisation, hvor man skal lave noget professionelt arbejde med nogle kompetente mennesker, hvis ministeriets bevillinger ikke er sikre, når man har fået besked om dem, siger han.

I Socialstyrelsen forklarer konstitueret kontorchef i Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning, Mette Holm Sørensen, hvorfor pengene ikke er blevet udbetalt.

- Vi er blevet opmærksomme på, at man ikke kan udbetale fra puljen over flere år. Det er der ikke hjemmel til i lovgivning, siger hun.

Det betyder, at de frivillige foreninger, der har fået tilsagn om tilskud fra satspuljen til projekter i perioden 2014-2018, skal sende en ny ansøgning, når puljen bliver genudmeldt, og nu kan foreningerne ikke være helt sikre på, at de får pengene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.