Frederik viser sig offentligt første gang efter ulykke

Kronprins Frederik var onsdag til IOC-møde i Schweiz.
Kronprins Frederik skal gå med halvkrave i 12 uger.
Kronprins Frederik skal gå med halvkrave i 12 uger. Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix

Kronprins Frederik viste sig onsdag for første gang offentligt, siden han for to uger siden var ude for en trampolin-ulykke. Det skriver eb.dk.

Den danske kronprins deltager i disse dage ved et IOC-møde i Lausanne i Schweiz.

Ekstra Bladet er til stede ved mødet i Schweiz. Avisens billeder viser en smilende kronprins i fin form. Han har dækket halskraven med et tørklæde.

Ulykken betyder, at Frederik skal gå med halskrave i 12 uger. Det oplyste Kongehuset kort efter ulykken.

- Frakturen behandles med en halskrave, som Kronprinsen skal have på i ca. 12 uger. Derefter forventes Kronprinsen at være fuldt restitueret, skrev hoffet i en presssemeddelelsen tidligere på måneden.

Frederik kom til skade, da han hoppede i trampolin i Gyngemosehallen i Gladsaxe uden for København.

Efter ulykken fortalte overlæge Gudrun Gudmundsdottir, der er ansvarlig for de neurokirurgiske rygområder på Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Ritzau, at Frederik var sluppet heldigt.

- Når man får en fraktur på rygsøjlen, kan det enten være en meget lille skade, der kan heles med en krave på enkelte uger. I værste tilfælde kan det give store lammelser i kroppen, sagde lægen til Ritzau og fortalte, hvordan genoptræningen kommer til at forløbe:

- Når kraven bliver taget af, skal man bruge et par uger på at genoptræne musklerne. Så har man det fint. Min erfaring er, at de fleste ikke oplever at være generet af bruddet efterfølgende, sagde hun.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.