Forskere om dyresex: Dyrene kan jo lide det

Sex med dyr? Ja, hvorfor ikke. En række forskere peger på, at sex med dyr ikke nødvændigvis er en dårlig ting. Faktisk kan sex forbedre dyrs livskvalitet.

Så længe dyrene ikke bliver mishandlet, lemlæstet og lider overlast, kan det faktisk være en positiv oplevelse for dyr at have sex med mennesker. Det skriver Videnskab.dk.

Meget tyder på, at visse dyr har en sexdrift, der minder om os mennesker, og at de derfor kan føle nydelse ved seksuelle aktiviteter.

Det kan endda forbedre deres livskvalitet, ligesom hos os mennesker.

"Måske er det en positiv oplevelse for dyret, og det er slet ikke sikkert, den oplever handlingen som seksuel. Nogle aktiviteter, hvor dyret f.eks. stimulerer et menneske oralt, er måske nærmere noget socialt for dyret; noget, som det ikke selv bliver opstemt af,« siger Stine B. Christiansen, ph.d.-studerende på Institut for Produktionsdyr og Heste på LIFE, Københavns Universitet og faglig sekretær for Det Dyreetiske Råd.

Vi har misfortolket biologien

Der er ikke blevet forsket særlig meget i dyrs seksualitet, og noget tyder på, at dyr har et meget mere lystpræget forhold til sex end hidtil troet. Sex for dyr er ikke kun for forplantningens skyld, men i højere grad lystpræget.

"Det er fyldt med eksempler på dyr, der onanerer, på delfiner og hvaler, der har sex med hinanden i åndedrætshullet og på en masse andre dyr, som har analsex. Det er ikke kun i zoologiske haver, men også i naturen, og det viser, at dyr har sex, fordi de har lyst og ikke, fordi de regner med at få unger af det," påpeger Björn Forkman professor på Institut for Produktionsdyr og Heste på LIFE.

Han fortsætter,

"Det er jo mærkeligt, at det her er et tabu-belagt emne. Mange dyr er utroligt motiverede for sex, og derfor må det være værd at diskutere, når man taler dyrevelfærd"

Kilde: Videnskab.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.