DEBAT

”Lad nu bare Landmand Ole have sex med den gris”

Den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, skælder danskerne ud for at være hykleriske, når det kommer til dyrevelfærd.
Lad nu bare Landmand Ole have sex med den gris. Grisens alternativ er alligevel en boltpistol for panden, mener Rasmus Brygger.
Lad nu bare Landmand Ole have sex med den gris. Grisens alternativ er alligevel en boltpistol for panden, mener Rasmus Brygger. Claus Fisker/Scanpix

- Vi køber helst æg fra høns, der lider i bittesmå bure, og koens velfærd er hamrende ligegyldig så længe den i hakket form koster under 30 kroner per halvkile. Men et kærlighedsforhold mellem Ole Landmand og hans gris? Nej uha da – det er jo uetisk og synd for dyrene! Hyklere! Hyklere.

Sådan lyder det nu fra den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger i et debatindlæg i Politiken.

Han bliver godt træt af at høre danskerne og i særdeleshed fødevareminister Dan Jørgensen (S) tale om dyresex. Rasmus Brygger mener, at danskerne til daglig støtter ”drab og tortur på medskabninger”, når vi putter kød i indkøbskurven, men når det kommer til dyresex, er vi omvendt ”åh så hellige”.

Kræver forbud

I oktober måned sidste år, proklamerede Dan Jørgensen, at han er på vej med en ændring af dyreværnsloven, der vil forbyde seksuelle akter med dyr.

LÆS OGSÅ: Fødevareminister vil forbyde dyresex

Den eksisterende lovgivning forbyder, at dyr påføres smerte, lidelse, angst eller varige men og derfor har et flertal i Folketinget hidtil afvist at ændre loven.

Dyret kan ikke sige nej

Men det har ændret sig, og derfor skulle Folketinget behandle en ændring af dyreværnsloven.

LÆS OGSÅ: Dyreetisk Råd: Ikke nødvendigt at forbyde dyresex

- Det sker ud fra en række grunde. Den vigtigste er, at i langt de fleste tilfælde er det et overgreb mod dyret. Og under alle omstændigheder må tvivlen komme dyrene til gode. De kan jo i sagens natur ikke sige nej til at være med. Derfor skal det forbydes, sagde Dan Jørgensen dengang til Ekstra Bladet.

Vi har hoppet i fælden

Men det giver Rasmus Brygger ikke meget for.

- Dan Jørgensen har traditionen tro skabt en ikke-debat forklædt i nuttet hvalpeskind. Og vi er hoppet i fælden. Hvis danskerne gik så forfærdelig meget op i dyrenes velbefindende, kunne de hver dag i supermarkedet gøre en forskel med pengepungen. Så gør en forskel, hvis I virkelig mener det. Men fri os andre fra at betale aflad gennem symbolske love. Og lad nu bare Landmand Ole have sex med den gris. Grisens alternativ er alligevel en boltpistol for panden, skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.