Forældre vender tommelfingeren opad til skolereformen

Mere end halvdelen af forældrene til et folkeskolebarn er tilfredse med den nye reform, viser en rundspørge.
Over halvdelen af 1500 adspurgte forældre er tilfredse med folkeskolereformen efter de første måneder af skoleåret, viser en rundspørge. Arkivfoto
Over halvdelen af 1500 adspurgte forældre er tilfredse med folkeskolereformen efter de første måneder af skoleåret, viser en rundspørge. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

Få forældre dumper folkeskolereformen tre måneder inde i skoleåret.

Det viser en rundspørge, som foreningen Skole og Forældre har foretaget blandt 1500 medlemmer. Her siger 54 procent af de adspurgte, at de samlet set er tilfredse eller meget tilfredse med de ændringer, som reformen har medført. Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er det kun 19 procent - knap hver femte forælder - der er utilfredse eller meget utilfredse med ændringerne.

Dermed stemmer forældrene ikke med i koret af kritikere, og formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen vurderer, at svarene er udtryk for tålmodige forældre, der oplever at blive informeret og inddraget.

- Forældre oplever, at deres børns lærere knokler for at få skoledagen til at fungere, og forældrene har stadig forståelse for, at det tager tid at forandre skolen, og at det er naturligt, at alt ikke fungerer endnu, siger hun til Jyllands-Posten.

Mette With Hagensen mener dog, at tålmodigheden ikke vil vare evigt, derfor risikerer tilfredsheden at dale, hvis problemer med eksempelvis lektiecafeer ikke er løst, når skoleåret er slut.

Rundspørgen viser også, at forældrene er mest kritiske over for netop lektiecaféerne. Kun 38 procent af forældrene er tilfredse med denne ordning.

Svarene i undersøgelsen viser, at forældrene er en smule mere positive over for reformen end i rundspørger, der blev foretaget, før reformen trådte i kraft.

Cecilia Fava, der er formand for den nye forældreforening Folkeskoleforældre, har dog en anden oplevelse af skolereformens første måneder.

- Vi hører om børn, der stadig må lave bunker af lektier, efter at de kommer hjem fra lektiecafé, og om op til 50 børn til en voksen. Det er ikke godt nok, siger hun til Jyllands-Posten på vegne af foreningen, der har profileret sig på at være kritisk over for både indhold og implementering af skolereformen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.