Forældre: Øv, skal vi nu have vikar igen

Kommunerne må stoppe lærernes flugt fra folkeskolen ved at forbedre deres arbejdsmiljø. Sådan lyder det fra Skole og Forældre, der er utilfredse med, at skolerne bruger flere og flere vikarer.
Eleverne har brug for at have den samme lærer igennem længere tid, som kan sætte mål og følge op på dem, mener Mette With Hagensen.
Eleverne har brug for at have den samme lærer igennem længere tid, som kan sætte mål og følge op på dem, mener Mette With Hagensen. Pressefoto

Det giver uro i klassen, og det er stort set umuligt at skabe sammenhæng i undervisningen, når der hele tiden kommer nye vikarer. Det mener Mette With Hagensen, der er formand for Landsorganisationen Skole og Forældre.

- Eleverne har brug for systematik i undervisningen og en langsigtet plan. Når der kommen en lærer og tager fat på noget og så dagen efter en anden lærer, der underviser i noget helt andet, så giver det en meget fragmenteret undervisning, siger hun.

Flugten fra folkeskolen

Som Avisen.dk skriver i dag, er landets folkeskoler begyndt at bruge mange flere professionelle vikarer fra vikarbureauer. Det er særligt sket efter sommerferien, hvor folkeskolereformen og lærernes nye arbejdstidsregler trådte i kraft.

Flere vikarbureauer fortæller om en fordobling af efterspørgslen efter vikarer, fordi de faste lærere siger op eller melder sig syge.

Læs også: Pressede folkeskoler hyrer professionelle vikarbureauer

Kommunerne må stoppe lærernes flugt fra folkeskolen, for der er brug for faste og stabile lærere, mener Mette With Hagensen.

- Det, der virkelig betyder noget for kvaliteten i undervisningen, er, at der er den samme dygtige lærer igennem et længere forløb, som kan sætte mål og følge op, siger hun.

Se på arbejdsmiljøet

Når lærerne siger op, går på pension eller melder sig syge, kan det være et udtryk for, at der er noget i vejen med lærernes arbejdsmiljø, mener Mette With Hagensen.

- Kommunerne må jo sørge for, at der er et arbejdsmiljø, der gør, at lærerne kan passe deres arbejde, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.