Flyvende prins vil redde liv

Prins William er begyndt at arbejde for Bond Air Services, hvor han skal lære at flyve i ambulancehelikopter, så han kan redde liv.
Prins William er vant til at betjene en helikopter.
Prins William er vant til at betjene en helikopter. Foto: SAC Faye Storer/AP

Med en fortid som helikopterpilot for det britiske flyvevåben lader han til at være en kvalificeret kandidat til sit nye job.

Prins William er nemlig blevet ansat hos Bond Air Services, hvor han skal lære at operere en ambulancehelikopter.

- I løbet af de næste par måneder skal prins William gennemgå en hel del jobtræning, inden han begynder på pilotmissioner i løbet af sommeren. Træningen kommer til at involvere en flysimulator, ligesom han også skal træne sine generelle evner som pilot, skriver det britiske kongehus i en pressemeddelelse.

Planen er, at den 32-årige prins skal flyve ambulancehelikopteren rundt i de britiske områder Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire og Bedfordshire.

Det svarer til omkring 13.000 kvadratkilometer, og i området bor der omkring 2,9 millioner mennesker, som prins William skal komme til undsætning, hvis de kommer til skade.

Foruden sit nye job har prinsen også en hel del at se til på hjemmefronten for tiden. Hans toårige søn George bliver nemlig snart storebror, idet hans kone hertuginde Kate er højgravid.

Det forventes, at Kate skal føde sit og prins Williams andet barn i midten eller slutningen af april.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.