FAKTA: Se tilbud til børn med angst

Omkring to ud af tre kommuner har ikke specifikke tilbudt til børn, der lider af angst.
65 af landets kommuner har ingen målrettet hjælp klar, hvis et barn i kommunen får angst. Det viser en rundspørge, som dagbladet Information har lavet. Ifølge flere af kommunerne betyder en prioritering af ressourcer, at de ikke har råd til et sådan tilbud.
65 af landets kommuner har ingen målrettet hjælp klar, hvis et barn i kommunen får angst. Det viser en rundspørge, som dagbladet Information har lavet. Ifølge flere af kommunerne betyder en prioritering af ressourcer, at de ikke har råd til et sådan tilbud. Foto: ANDERS BROHUS/POLFOTO

Ifølge en rundringning, som dagbladet Information har foretaget blandt alle landets kommuner, er det kun omkring to ud af tre kommuner, der har et målrettet tilbud til børn med angst.

* 65 ud af 98 kommuner har ikke et målrettet tilbud til børn, der har angst.

* Af de 33 kommuner, der har et tilbud, henviser 27 til et såkaldt Cool Kids-forløb.

* Mange af de kommuner, der ikke har et tilbud, opfordrer forældre til at søge mod Københavns og Aarhus Universitet, hvor forskere har forskellige projekter med angstbehandling. Projekterne sker dog i forskningsøjemed.

* På Københavns Universitet er 20-30 børn på venteliste til sådanne projekter. Hver uge slutter 10 nye sig til ventelisten.

* På Aarhus Universitet står 151 børn på venteliste til at deltage i et projekt.

* I mange tilfælde kan angst behandles i kortere forløb med kognitiv adfærdsterapi.

Kilde: Information

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.