Fagforbund: Ja tak til tættere samarbejde mellem S og DF

Fagtoppen er positiv overfor et tættere samarbejde mellem DF og Socialdemokraterne.
Et tættere samarbejde mellem Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederiksen (S) bliver hilst velkomment af de tre største fagforbund i LO.
Et tættere samarbejde mellem Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederiksen (S) bliver hilst velkomment af de tre største fagforbund i LO. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

De tre største fagforbund i LO tager positivt imod signalerne om et tættere samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Det skriver Ugebrevet A4.

- Hvis man kan finde sammen om en politik, der hjælper samfundets svageste, og Dansk Folkeparti så faktisk leverer det, de lover, kan jeg ikke se noget til hinder for et tættere samarbejde, siger Per Christensen, forbundsformand for 3F, til Ugebrevet A4.

Samme toner lyder fra de andre faglige ledere, som Ugebrevet A4 har talt med.

- Jeg synes, at vi skal samarbejde med alle, der vil lave en god arbejdsmarkedspolitik, så er jeg sådan set ligeglad med deres partibogstav, siger Kim Simonsen, Forbundsformand for HK.

Særligt velfærdspolitikken bliver fremhævet som et område, hvor et tættere S-DF-samarbejde kan være i lønmodtagernes interesse.

- Vi er jo mest optaget af, hvem der vil tage et fælles ansvar for den kollektive velfærd, og her tror jeg da, at der er gode chancer for, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kan samarbejde, siger FOA's formand Dennis Kristensen til Ugebrevet A4.

Flere af organisationerne taler om et såkaldt velfærdsflertal med S og DF's stemmer.

Også Elisa Bergmann, der er formand for BUPL, hilser et eventuelt samarbejde velkommen.

- For os handler det ikke om partifarve, men om den politik, som partierne fører. Så vi synes, det vil være rigtig fint, hvis de to største partier vil tage ansvar for arbejdsmarkedspolitikken og starte den genopretning af velfærden, som vores medlemmer oplever et påtrængende behov for ude i den pressede offentlige sektor, siger formand for BUPL Elisa Bergmann til Ugebrevet A4.

Det er kun fire år siden, at Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl spiste stegt flæsk på den konfliktramte Restaurant Vejlegården sammen med resten af blå blok for at vise sin støtte til restauratørens kamp mod 3F. Siden er tonerne hos DF skiftet, og i Socialdemokraternes faglige bagland ser man i dag langt mere positivt på DF, mener forfatter og debattør Lars Olsen.

- Efter at man har set den rolle, de radikale fik lov at spille under Thorning-regeringen, forekommer et samarbejde med Dansk Folkeparti langt mere spiseligt. Især, hvis Mette Frederiksen holder den reformpause, som hun har peget på og fører en mere klassisk socialdemokratisk politik, siger Lars Olsen til Ugebrevet A4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.