Fagbosser giver Løkke den kolde skulder: Advarer mod nulvækst

Venstres nulvækst går ud over de lavtlønende, lyder en fælles advarsel fra fagforeningerne FOA og 3F.
Venstres nulvækst er dårligt nyt til de lavtlønnede. Det siger formand for FOA, Dennis Kristensen (billedet), der er gået sammen med formand for 3F, Per Christensen, i en fælles melding mod Venstres nulvækst.
Venstres nulvækst er dårligt nyt til de lavtlønnede. Det siger formand for FOA, Dennis Kristensen (billedet), der er gået sammen med formand for 3F, Per Christensen, i en fælles melding mod Venstres nulvækst. Thomas Lekfeldt / Scanpix arkiv

Pas på Venstres nulvækst.

Sådan lyder advarslen fra to markante fagbosser, der med få dage til valget er gået sammen i en usædvanlig alliance. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er formanden for FOA, Dennis Kristensen, og formanden for 3F, Per Christensen, der advarer lønmodtagerne mod konsekvenserne af en Venstre-regering.

Hvis det lykkes for Lars Løkke Rasmussen (V) at indføre nulvækst i den offentlige sektor, vil det betyde dårligere velfærd for de svageste, og der vil forsvinde arbejdspladser i det offentlige, hvilket især vil gå ud over lavtlønnede grupper, lyder det fra de to fagbosser. Derudover vil det betyde, at de offentligt ansatte skal løbe endnu hurtigere end i dag.

- Nulvækst vil betyde tab af tusindvis af arbejdspladser i den offentlige sektor, og det er kutyme, at det altid går ud over folk i den nederste del af lønhierakiet. Så nulvækst vil ramme rigtig mange af 3F's medlemmer, siger formand for 3F, Per Christensen, til Fagbladet 3F.

Afvisning midt i flirt

Den fælles melding fra de to kommer midt i en valgkamp, hvor Venstre og Lars Løkke Rasmussen ellers har flirtet med fagbevægelsen.

Tidligere i dag meldte Venstres næstformand, Kristian Jensen, ud til Avisen.dk, at Venstre ønsker at fastholde fradraget for fagforeningskontingenter. En melding, der medførte en del drama og forskellige indspark fra andre Venstre-folk, indtil formand Lars Løkke Rasmussen officielt gik ud og bakkede sin næstformand op.

Partiet har også netop indkaldt repræsentanter fra fagbevægelsen og arbejdsgiverne til trepartsdrøftelser.

I valgkampen har en del kommentatorer ytret, at det er svært at se forskel på Socialdemokraterne og Venstre. Men sidstnævntes ønske om nulvækst i den offentlige sektor er en reel forskel, understreger Dennis Kristensen fra FOA og Per Christensen fra 3F.

De to fagforeninger er henholdsvis Danmarks største og tredjestørste, og de repræsenterer i alt knap en halv million lønmodtagere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.