Fædre bliver glemt i e-boks

Fra 1. november sender kommunerne kun informationer om fælles børn til morens e-boks.
1. november skal danskerne være klar til at modtage post fra det offentlige i den digitale postkasse. (Jens Dresling/POLFOTO/arkiv)
1. november skal danskerne være klar til at modtage post fra det offentlige i den digitale postkasse. (Jens Dresling/POLFOTO/arkiv) Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Det går ud over en del af landets fædre, når myndighederne fra 1. november kun må sende breve til e-boks.

Fædrene får dermed svært ved at følge tæt med i oplysninger om deres børn, når kommunen sender post, for de fleste børn er nemlig tilknyttet deres mødres cpr-numre, skriver metroxpress.

- Hvis kommunens psykologer eksempelvis indkalder begge forældre til et møde om et barns adfærdsproblemer, vil kun en forælder få besked. Vi har desværre nok glemt det, siger Ole Hansen, Kommunernes Landsforening, til avisen.

Fædre har i Ligebehandlingsnævnet på det seneste fået medhold i, at kommuner bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødre.

Flere fædre har ligeledes fået at vide, at de ikke er "parter i sagerne", når de har ringet til kommunen for at spørge til breve om deres børn.

Kønsdiskrimination af fædre begynder allerede på fødselsgangen, hvor kun mor har svangerskabet tilknyttet sit cpr-nummer, mener Svend Aage Madsen, formand for Selskab for Mænds Sundhed og forskningschef på Rigshospitalet til metroxpress.

- Far har ingen placering i det officielle system, og den diskrimination fortsætter i kommunerne, som ofte kun henvender sig til mor, siger han.

Ifølge Morten Kjær Egebjerg, leder af Mandecentret, er problemet et symptom på en generel forskelsbehandling i det offentlige - også i forældremyndighedssager. Ifølge ham taler den kvindelige jurist i Statsforvaltningen og moderen "samme sprog" og bedømmer faderen som "aggressiv".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.