Er dit hår farvet? Sådan plejer du det bedst

Et farvet hår kræver ekstra pleje, hvis det skal fremstå smukt og levende, og du får her de bedste tips til, hvordan du gør.
Får du farvet hår, så er det vigtigt at pleje det godt
Får du farvet hår, så er det vigtigt at pleje det godt Scanpix

Har du fået farvet dit lyse hår mørkt eller omvendt. Har du striber i, eller er du blevet sorthåret, så kræver dit hår ekstra pleje, og en flok eksperter giver dig her en håndfuld gode råd til, hvordan du bedst bevarer dit hår smukt og flot.

LÆS OGSÅ: Dronningens trusser under lup

Hold igen med hårvaske

Du synes måske, at du skal vaske dit hår hver dag, men med et farvet hår, så er det ikke en god idé, siger frisør på Sally Hershberg Downtown salon, Aura Friedman til Allure:

- Vand udtørrer faktisk håret og giver ujævnheder i farvningen. Hver gang du vasker dit hår, så hiver du altså farve og fugt ud af det.

Derfor skal du vaske det mindre. Plejer du at gøre det hver dag, så prøv i stedet med hver anden.

LÆS OGSÅ: PÅ vægten: Så tit skal du veje dig

Byt din shampoo og balsam ud

Har du først brugt penge på at få farvet håret, hvorfor så ikke sørger for, at det holder sig smukt så længe som muligt. Det gør du bedst ved at købe shampoo og balsam, som er beregnet til farvet hår, fordi du her får mere beskyttelse.

Er du farvet blondt, så kig efter særlige produkter til blond hår.

Husk din hår-kur

Med farvet hår er der ingen vej udenom hårkurene. Når du alligevel er forbi frisøren for at pifte dine reflekter op, så bestil også en tid til en god hår-kur.

Ja, det koster ekstra penge, men de er godt givet ud, fordi det giver nærring og fugt til dit hår, forklarer Nikki Ferrara, der er frisør ved Marie Robinson Salon i New York City.

Hun forslår også, at du laver din egen kur ved at varme kokos-olie op og putte det i håret i 30 minutter.

LÆS OGSÅ: Underlige tegn på, at du har diabetes

Skift dine produkter ud

Alkohol er ikke godt for noget farvet hår, men især ikke for det, der er blevet farvet blond.

Det udtørrer håret og et farvet hår er allerede godt udtørret, så det skal helst undgås. Det kan være svært, for det er i mange produkter og kan nok ikke undgås i eksempelvis hårspray. Men tjek på produktet og vælg uden alkohol der, hvor det kan lade sig gøre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.