Er det farligt at bide negle?

Vi har altid lært, at vi skal lade være med at bide i vores negle, men hvorfor egentlig – er det farligt for vores helbred, ødelægger det vores tænder, eller er der en hel anden grund?
Hvorfor får vi mon at vide, at vi ikke skal bide negle - er det farligt?
Hvorfor får vi mon at vide, at vi ikke skal bide negle - er det farligt? Scanpix

Du har prøvet stort set alt for at slippe af med din dårlige vane, og lige lidt hjælper det. Du bider stadig negle og kan ganske enkelt ikke stoppe. Din dårlige vaner sidder fast – og spørgsmålet er, om det er en vane, som går ud over dit helbred?

Egentlig ikke, siger Professor Dana Stern i dermatologi til Prevention.

LÆS OGSÅ: Er du forstoppet? Det skal du gøre

Det er ikke decideret farligt for din krop, MEN det er heller ikke helt harmløst.

- Konstant neglebidning kan ændre formen på din negle permanent, så de vokser kortere og bredere og får neglene til at se mærkelig ud, siger Dana Stern.

Folk, der konstant bider negle, ødelægger ganske enkelt neglenes struktur og kan samtidig overføre svamp fra munden og andre bakterier, der kan give små infektioner.

LÆS OGSÅ: Matadors Maude og Elizabeth - sådan gik det dem

Sådan undgår du det

Du er altså ikke i særlig stor sundhedsfare, når du bider negle, men der er en grund til, at de voksne altid har sagt til dig, at du skal lade være.

Men hvordan gør du så det, når du har prøvet alt?

Du forsøger at finde frem til kernen i problemet, siger Dana Stern.

LÆS OGSÅ: Gør frugt og grønt din cocktail sund? Få svaret her

Ofte er det at bide negle forbundet med en form for nervøsitet. Derfor skal du finde frem til, hvad der gør dig så angst eller nervøs, at du er nødt til at aflede dig selv. Og her kan du faktisk finde glæde ved at opsøge en terapeut eller psykolog, forslår professoren.

LÆS OGSÅ: GUIDE: 4 tips til nemt planteliv på altanen

Det lyder dramatisk, men det behøver det ikke at være. Mange har samtaler med en terapeut for at finde ud af at løse små problematikker i deres hverdag, og ellers kan du prøve med faste besøg på en neglesalon, forslår Dana Stern:

- Hvis du holder dem flotte og investerer i dem (neglene), så vil det i det mindste få dig til at tøve, før du bider i dem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.